A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Служба у справах дітей Кілійської міської ради інформує

Дата: 16.11.2022 11:50
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

        В зв’язку з веденням на території України режиму воєнного стану, з метою захисту прав та інтересів дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які є вихованцями прийомних сімей, сімей опікунів, піклувальників, і які на даний час перебувають за межами України, Служба у справах дітей Кілійської міської ради акцентує увагу на наступному.

         Відповідно до статей 246, 2564, 2568 Сімейного кодексу України орган опіки та піклування здійснює контроль за умовами утримання, виховання, навчання дитини, над якою встановлено опіку або піклування.

    Орган, який прийняв рішення про створення прийомної сім’ї, зобов’язаний контролювати виконання прийомними батьками своїх обов’язків щодо виховання та утримання дітей.

       Здійснення контролю є надзвичайно важливою умовою для забезпечення захисту і виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особливо в умовах воєнного стану.

      Відповідно до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» служби у справах дітей у випадку, коли прийомні батьки неналежним чином виконують свої обов’язки, ініціюють перед органом опіки та піклування розторгнення договору про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю.

      В зв’язку з вищезазначеним, Служба у справах дітей Кілійської міської ради звертає увагу прийомних батьків, опікунів, піклувальників на:

  • необхідність виконання договору між прийомними батьками та органом опіки та піклування (виконавчий комітет Кілійської міської ради);
  • відповідальність прийомних батьків, опікунів, піклувальників за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців, які перебувають з ними за межами України;
  • негайне звернення до консульської установи України в країні перебування та Служби у справах дітей Кілійської міської ради  про відібрання дітей у прийомних батьків, опікунів, піклувальників.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь