A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Комунальна установа "Центр надання соціальних послуг" Кілійської міської ради інформує:

Дата: 05.04.2023 16:46
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Шукаємо кандидатів в патронатні вихователі!

Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. За наявності обставин, що обґрунтовують потребу й доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більш ніж до шести місяців.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів своєї сім’ї надає послуги з догляду, виховання і реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Порядок створення патронатної сім’ї

1 етап. Проходження первинного відбору

Особи, які бажають стати патронатними вихователями, мають пройти первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі.

Первинний відбір проводять Соціальний заклад разом із Службою у справах дітей місцевої державної адміністрації або виконавчого органу місцевої ради відповідно до вимог «Порядку створення і діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №148 від 16.03.2017.

Рішення про проходження первинного відбору ухвалюється на підставі аналізу документів, поданих кандидатами в патронатні вихователі, і проведеного Соціальним закладом разом зі Службою у справах дітей обстеження умов їхнього проживання.

Потрібні документи:

1) заява;

2) копія паспорта громадянина України;

3) копія трудової книжки (якщо є);

4) довідка про стан здоров’я кандидата в патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним, складені за затвердженою формою;

5) довідка про брак судимості, зокрема членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку та проживають разом з кандидатом в патронатні вихователі;

6) копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7) письмова згода на влаштування дитини в сім’ю кандидата в патронатні вихователі всіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, зокрема дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

2 етап. Проходження навчання

Кандидат в патронатні вихователі, який пройшов первинний відбір, разом з повнолітнім членом своєї сім’ї, який братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною (чоловік або дружина кандидата в патронатні вихователі), проходить обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

За умови успішного проходження навчання кандидату в патронатні вихователі та члену його сім’ї видається довідка про проходження навчання та рекомендації про можливість надання послуги патронату над дитиною.

3 етап. Укладення договору про надання послуг з патронату над дитиною

У разі отримання рекомендації про можливість надання послуги з патронату над дитиною орган опіки та піклування впродовж місяця укладає з кандидатом в патронатні вихователі Договір про надання послуги з патронату над дитиною.

4 етап. Влаштування дитини в сім’ю і укладення договору про патронат над цією дитиною

Рішення про влаштування в сім’ю патронатного вихователя дитини ухвалює орган опіки та піклування за місцем проживання або влаштування дитини. Рішення ухвалюється на підставі наданих Службою у справах дітей документів, які обґрунтовують доцільність такого влаштування.

Після ухвалення рішення про влаштування дитини органом опіки та піклування не пізніше ніж через п’ять робочих днів з патронатним вихователем укладається Договір про патронат над дитиною.

Патронатні вихователі отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості:

соціальну допомогу на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, яка виплачується на кожну дитину, влаштовану в патронатну сім’ю, у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку ;

оплату послуг зі здійснення патронату над дитиною (грошове забезпечення), яка здійснюється в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

ЗА ДЕТАЛЬНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ "ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ" КІЛІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА АДРЕСОЮ: М. КІЛІЯ, ВУЛ. МИРУ, БУД. 47 АБО ЗА ТЕЛ. 4-00-09.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь