A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Наглядова пробація в дії: Співпраця Центру надання соціальних послуг Кілійської міської ради та Кілійського районного відділу пробації

Дата: 23.02.2021 14:23
Кількість переглядів: 1555

   Головною відмінністю наглядової пробації від системи виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, є її соціальна складова. Зокрема, у період наглядової пробації щодо суб’єктів пробації здійснюється не лише нагляд, а й соціально-виховна робота, яка передбачає диференційований підхід під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги.

З цією метою 18 лютого 2021 року фахівець із соціальної роботи ЦНСП Катерина Коломієць провела індивідуально - профілактичну бесіду із засудженим громадянином О., який потребує посиленої уваги, оскільки його засуджено за ст. 126-1 КК України, тобто за умисне систематичне вчинення фізичного та психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до фізичних та психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої.

Під час бесіди засудженому наголошено про відповідальність за вчинення ним повторних кримінальних правопорушень, а також притягнення його до адміністративної відповідальності під час іспитового строку.

      Важливо зазначити, що основна мета роботи із цією категорією громадян - це виявлення причин протиправної поведінки засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, допомога в усвідомленні зроблених ними помилок, пошук  шляхів їх подолання. А найголовніше - пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє.

         За результатами бесіди з підобліковим органу пробації виявлено нові криміногенні потреби, тому інспектором відділу пробації буде проведено нову оцінку ризику вчинення повторного кримінального правопорушення та відкореговано індивідуальний план роботи із засудженою особою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь