A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Наглядова пробація в дії  

Дата: 01.03.2021 13:20
Кількість переглядів: 1097

  Пробація відноситься до процесу виконання в суспільстві покарань і заходів, передбачених законом і призначених правопорушникові, включає широке коло дій і заходів виховного впливу, таких як нагляд, контроль і надання допомоги, метою яких є залучання засудженого до громадського життя, а також забезпечення безпеки суспільства.

Питання призначення кримінального покарання та звільнення від його відбування повинні вирішуватися з урахуванням мети покарання як такого, що включає не тільки кару, а й виправлення засуджених. 

І виконання цих важливих для суспільства завдань залежить від професіоналізму і активності багатьох: представників влади всіх рівнів, працівників органів пробації, активності громадянського суспільства.

Саме тому громадською організаціяєю «Україна без тортур» в рамках проекту «Дотримання прав клієнтів пробації в умовах боротьби та подолання наслідків епідемії» проведено дослідження щодо вирішення проблемних аспектів обмежень прав клієнтів пробації через неможливість виконувати покладені на них обов’язків в умовах пандемії та підготовлено видання «Правові засади та практика скасування іспитового строку клієнтів пробації в умовах боротьби та подолання наслідків епідемії».

З метою інформування працівників органів пробації про результати дослідження цієї громадської організації та обговорення шляхів удосконалення механізму нагляду за особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, інструментарію органів пробації під час здійснення наглядової пробації в умовах пандемії 26 лютого 2021 року було проведено всеукраїнський семінар у режимі он-лайн на базі платформи  ZOOM.

В роботі семінару взяли участь досвідчені керівники структурних підрозділів органів пробації з усіх областей України та члени громадської організації «Україна без тортур»  - організатори дослідження.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь