A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Дієва співпраця органу пробації та Кілійської міської ради

Дата: 16.04.2021 11:52
Кількість переглядів: 615

Дієва співпраця органу пробації та Кілійської міської ради

 

Пробація – це проєвропейська система роботи з правопорушниками без їх ізоляції від суспільства, що поєднує контроль за виконанням покарань без позбавлення волі та підтримку змін у житті правопорушника. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених і запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

 В Україні система пробації розвивається і йде пліч о пліч з великими реформами, які охоплюють всі сфери життя українців. «Ухвалення Закону України «Про пробацію» п'ять років тому — стратегічне рішення. За цей час система допомогла тисячам наших громадян, і на цьому її активність не закінчується», — зазначив директор Державної установи «Центр пробації» Олег Янчук.

Реалізація поставлених перед органами пробації завдань щодо протидій злочинності можлива лише за умови тісного та ефективного співробітництва з іншими органами влади, органами місцевого самоврядування та громадськості. Саме питання співпраці, забезпечення належної профілактики правопорушень, правового та соціального захисту громадян Кілійської громади були обговорені начальником Кілійського відділу пробації Людмилою Дрібноход та Кілійським міським головою Вячеславом Чернявським наприкінці лютого поточного року. Під час зустрічі очильниця органу пробації нагадала про важливість розроблення та затвердження цільової програми підтримки діяльності органу пробації, з метою покращення всебічної профілактичної роботи з засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, створення умов для їх виправлення та ресоціалізації, та запобігання скоєнню ними нових кримінальних правопорушень. Кілійський міський голова погодився та зазначив, що «сьогодні співпрацю місцевої влади та органу пробації потрібно поставити на новий рівень взаємодії, який дієво впливатиме на роботу з правопорушниками. У цьому запорука успіху як персоналу служби пробації, так і нашого суспільства». Він також відмітив необхідність популяризації та інформування громадян про зміст поняття пробації, адже більшість не розуміє, що це таке. Результат зустрічі не забарився - 31 березня депутати Кілійської міської ради ухвалили рішення про затвердження Програми підтримки діяльності   Кілійського  районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області з метою забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених  та профілактики вчинення ними повторних злочинів на  території  Кілійської міської територіальної громади на 2021-2022 роки!

Колектив Кілійського відділу пробації висловлює щиру вдячність Кілійському міському голові та виконавчому комітету Кілійської міської ради, депутатському корпусу та всім причетним до розробки даної Програми за допомогу, сприяння та розуміння  важливості питання надання допомоги та виправлення засуджених.

Ми впевненні, що подальша співпраця всіх причетних до пробації інституцій неодмінно принесуть вагомий позитивний результат.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь