A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ЧЛЕНИ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ ЗАСЛУХАЛИ МІНІСТРА ІНФРАСТРУКТУРИ, ЯКИЙ РОЗПОВІВ ПРО РОЗВИТОК ПОРТІВ ТА ПОРТОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В РАМКАХ ПРОГРАМИ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»

Дата: 01.11.2021 09:43
Кількість переглядів: 932

Фото без опису

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувся в Одесі, члени конгресу при Президентові, заслухали Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, який розповів про розвиток портів та портової інфраструктури в рамках програми «Велике Будівництво».

За словами міністра, у грудні цього року порти Херсон та Ольвія будуть остаточно передані в концесію. Триває підготовка документації для концесії порту Чорноморськ, Бердянського та Ізмаїльського портів і пасажирського комплексу Одеського порту. Концесійні конкурси щодо них очікуються у першому півріччі 2022 року.

Фото без опису

Також триває підготовка до приватизації Миколаївського морського торговельного порту та Одеського морського торговельного порту.

Крім того, за словами міністра, до Фонду держмайна передано ще три порти, і один з них – Морський торговельний порт Усть-Дунайськ – може бути приватизований ще до кінця цього року.

«Залишаємо у державній власності порт Південний, розвиваємо його. Він у цьому році в першому кварталі був збитковий, а зараз він суперприбутковий і має на рахунку понад мільярд гривень. І ми вже розпочинаємо розвиток двох важливих напрямків – це новий термінал експортних вантажів і будівництво комплексу вагоноперекидача, що збільшить пропускну здатність цього порту», – розповів Олександр Кубраков.

Фото без описуФото без опису

У відповідь Президент зауважив, що розвивати напрямок портової інфраструктури дуже важливо для України.

Він також привітав Адміністрацію морських портів України з успішним фінансовим результатом порту Південний.

«Наш державний порт Південний зі щорічної збитковості перейшов на прибутковий формат. Упевнений, такими самими темпами й потужними кроками Міністерство буде розвивати й інші порти», – сказав Володимир Зеленський.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь