Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

  Впровадження сучасних ефективних соціально-виховних технологій в роботі з неповнолітніми правопорушниками.

Дата: 23.11.2021 14:16
Кількість переглядів: 816

     

 

     Трансформаційні процеси у сучасному суспільстві зумовили не лише соціально-економічні та політичні зміни, а призвели до змін моральних норм,

поведінки людей, особливо це стосується молодого покоління. Психологи, батьки, педагоги зазначають, що у дітей і молоді зростає асоціальна спрямованість поведінки. Вони стали вразливішими та агресивнішими, все частіше потрапляють до категорії «дезадаптовані діти», «діти з девіантною поведінкою», «діти групи ризику». Асоціальна поведінка неповнолітніх переростає в кримінальну та стає передумовою зростання підліткової злочинності.

       Неповнолітні порушники закону належать до вразливої категорії осіб, для

роботи з якою працівник органу з питань пробаці повинен володіти відповідним комплексом знань та професійних навичок для проведення соціально-виховної роботи з підлітками, які порушили закон, ефективно впроваджувати та застосовувати нові інструменти, методики для визначення ризиків скоєння злочинів неповнолітніми, результативного застосування пробаційних програм, планування та здійснення виховної роботи з підлітками та їх сім’ями. 

      Виходячи з цих завдань, Ізмаїльський районний відділ №2 з питань пробації спільно працює з місцевими органами та службами, спеціальними установами і закладами Кілійської та Вилківської міських рад, що здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень. Так, під час з неповнолітніми порушниками фахівці КУ «Центр надання соціальних послуг» Кілійської міської ради впроваджують сучасні ефективні соціально-виховні технологій, а саме гейткіпінг (Gate-keeping), як концепцію та механізм ухвалення рішень в інтересах дітей, основними елементами якого є проведення оцінювання ситуації неповнолітнього засобами комплексної оцінки його потреб; визначення спектру доступних послуг, що можуть надаватися фахівцями служби пробації; забезпечення функціонування системи нагляду, що здійснюється органом пробації за місцем проживання і навчання засудженого.

 Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь