A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

  Впровадження сучасних ефективних соціально-виховних технологій в роботі з неповнолітніми правопорушниками.

Дата: 23.11.2021 14:16
Кількість переглядів: 787

     

 

     Трансформаційні процеси у сучасному суспільстві зумовили не лише соціально-економічні та політичні зміни, а призвели до змін моральних норм,

поведінки людей, особливо це стосується молодого покоління. Психологи, батьки, педагоги зазначають, що у дітей і молоді зростає асоціальна спрямованість поведінки. Вони стали вразливішими та агресивнішими, все частіше потрапляють до категорії «дезадаптовані діти», «діти з девіантною поведінкою», «діти групи ризику». Асоціальна поведінка неповнолітніх переростає в кримінальну та стає передумовою зростання підліткової злочинності.

       Неповнолітні порушники закону належать до вразливої категорії осіб, для

роботи з якою працівник органу з питань пробаці повинен володіти відповідним комплексом знань та професійних навичок для проведення соціально-виховної роботи з підлітками, які порушили закон, ефективно впроваджувати та застосовувати нові інструменти, методики для визначення ризиків скоєння злочинів неповнолітніми, результативного застосування пробаційних програм, планування та здійснення виховної роботи з підлітками та їх сім’ями. 

      Виходячи з цих завдань, Ізмаїльський районний відділ №2 з питань пробації спільно працює з місцевими органами та службами, спеціальними установами і закладами Кілійської та Вилківської міських рад, що здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень. Так, під час з неповнолітніми порушниками фахівці КУ «Центр надання соціальних послуг» Кілійської міської ради впроваджують сучасні ефективні соціально-виховні технологій, а саме гейткіпінг (Gate-keeping), як концепцію та механізм ухвалення рішень в інтересах дітей, основними елементами якого є проведення оцінювання ситуації неповнолітнього засобами комплексної оцінки його потреб; визначення спектру доступних послуг, що можуть надаватися фахівцями служби пробації; забезпечення функціонування системи нагляду, що здійснюється органом пробації за місцем проживання і навчання засудженого.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь