A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Небезпечні ігри в мережі інтернет

Дата: 10.12.2021 13:40
Кількість переглядів: 1539

Фото без опису

 

Можливість отримати будь-яку інформацію або значно розшири коло свого спілкування не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету та його доступності. Та чи настільки інтернет безпечний?

Діти та підлітки більш за всіх схильні до негативного впливу неприйнятного для них контенту в силу рівня їх психологічного розвитку. Вони ще не здатні до критичного мислення та зчитування підтекстів.

Останнім часом, серед дітей віком від 9 років отримала популярність гра по мотивам відомого південнокорейського серіалу де змагаються дві команди, а тих хто програв вбивають.

Діти намагаються відтворити подібні ігри вдома, на вулиці, в школі. Деякі з них намагаються приготувати солодощі з серіалу та отримують травми та опіки. А під час канікул і дистанційного навчання, коли діти в більшості своїй знаходяться вдома та проводять більшість часу в інтернеті і соціальних мережах це стає особливо актуальним.

Проте думка, що ми можемо заборонити дитині дивитись щось - ілюзія. Отже, батькам перш за все потрібно мати на увазі:

  • що менше дитина, то більше в її поведінці наслідування. Тому завжди діти грають у те, що модно;
  • батькам, насамперед, варто налагоджувати близькі, довірчі, чесні стосунки з дітьми. Тоді дитина, навіть якщо побачить серіал, з усіма шокуючими та незрозумілими запитаннями піде до батьків як найвищого авторитету;
  • підберіть разом з дітьми цікаві книги, спорт, інші хобі чи заняття, які з користю принесуть розвиток вашій дитині. Разом із вашою дитиною подумайте про те, що і як потрібно зробити для того, щоб був баланс між розвитком, розвагами та відпочинком. Фільми також можуть бути в цьому переліку, але правильно підібрані із урахуванням вікових норм;
  • проте, якщо ви помітили якісь зміни у поведінці дитини, щось підозріле у її соціальних мережах, якщо дитина замикається в собі -  говоріть, говоріть і говоріть із нею. 

Важливо бути на зв’язку зі своїми дітьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь