A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Мінцифра, Дія.Цифрова освіта, МОН, PFE і Genesis запустять у 50 університетах курс, що навчить студентів створювати цифрові продукти

Дата: 15.12.2021 09:02
Кількість переглядів: 1008

Фото без опису

На національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта створять окремий розділ для навчання інноваційних професій в університетах.

14 грудня 2021 року в UNIT.City відбулася пресконференція про запуск масштабної колаборації ІТ-бізнесу й освіти. Під час пресконференції оголосили, що протягом 2022 року в більш ніж 50 українських університетах буде впроваджено навчальний курс “Створення і розвиток ІТ-продуктів” – освітню програму з ІТ-підприємництва для студентів державних закладів вищої освіти.

Партнерами проєкту стали Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України.

Це перший етап масштабної освітньої ініціативи, яку розробили в Product IT Foundation for Education (PFE) — громадській організації, створеній IT-компанією Genesis та представниками фонду Horizon Capital і Київської школи економіки.

Основ продуктового IT навчать 60 000 українських студентів протягом наступних п’яти років. За приблизними підрахунками PFE, одна людина в продуктовому IT генерує в 76 разів більше доходу, ніж середньостатистична працезайнята особа в Україні. Навіть якщо 1% студентів, які опанують курс, почнуть кар’єру в продуктових компаніях або заснують власний стартап, це згенерує мільярди гривень в економіку через додаткову вартість цифрових продуктів.

Пропонуватимуть пройти навчальну програму студентам других-третіх курсів — як технічних, так і нетехнічних спеціальностей. Вона має надихнути молодь, дати уявлення про те, як функціонує IT-бізнес, та підготувати компетентні кадри для українського IT-ринку в цілому. Студентам запропонують практичні заняття, лекції, microlearning-блоки, бізнес-симуляції, роботу над реальними кейсами компаній. Найкращі студенти отримають менторську підтримку від провідних фахівців продуктового IT.

На пілотному етапі до курсу отримають доступ студенти Київського національного економічного університету, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного університету «Чернігівська політехніка», Одеської юридичної академії та факультету інформатики (ФІОТ) Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. З вересня 2022 року курс планують розширити на більш ніж 50 закладів вищої освіти по всій країні. Допомагати з онлайн-адаптацією курсу буде студія онлайн-освіти EdEra.

Головним ініціатором створення PFE та драйвером проєкту став співзасновник і СЕО Genesis Володимир Многолєтній.

Про PFE
Product IT Foundation for Education (PFE) — громадська організація, створена компанією Genesis, представниками фонду Horizon Capital та Київської школи економіки. Очолює PFE методолог бізнес-навчання Ілля Бачурін. Фундацію створено задля розвитку IT-освіти та впровадження найкращих практик сучасного бізнес-навчання в українську систему академічної освіти.

Стратегічні цілі PFE:
• імплементувати найкращі практики бізнес-навчання у всіх українських ЗВО;
• вплинути на розвиток IT-екосистеми, яка заохочуватиме молодих фахівців залишатися в Україні та створювати IT-продукти й бізнеси;
• сформувати мережу партнерств для подальшого підвищення рівня ІТ-освіти в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь