Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ: МИ РОЗПОЧИНАЄМО ПРОЦЕС ГЕОГРАФІЧНОЇ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ДИПЛОМАТІЇ, І ЩОРОКУ В ГУТІ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЗУСТРІЧ УКРАЇНСЬКИХ ПОСЛІВ

Дата: 20.12.2021 10:11
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

Конференція за участю всіх послів України, яка відбудеться 21-22 грудня в Гуті Івано-Франківської області, розпочне масштабний процес географічної децентралізації української дипломатії. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ після тристоронньої зустрічі з президентами Польщі й Литви в резиденції «Синьогора».

Глава Української держави наголосив на амбітній меті: змінити сприйняття України у світі – не як географічного об’єкта, а як політичного суб’єкта.

«Не проблемний, а стратегічний партнер, чию думку та інтерес світ не формально враховує, а реально рахується з ними. Задля цього на глобальній арені Україна має бути не мовчазним спостерігачем, а проактивним гравцем. Це можливо, коли дипломатія усвідомлює свою високу роль, а зовнішня політика із занадто консервативної, а тому повільної, стає сучасною, мобільною та дуже динамічною», – зазначив він.

Володимир Зеленський зауважив, що українська дипломатія має творитися не лише в столиці – зустрічі високого рівня, саміти, форуми повинні відбуватися по всій країні: у Львові, Харкові, Одесі, Дніпрі, Маріуполі та інших українських містах.

«Ми почали цей шлях не сьогодні і маємо успішні перші кроки, так би мовити, пілотні проекти. Але Гута-2021 – це старт нового масштабного процесу за участю понад 300 людей. Це географічна децентралізація української дипломатії», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що раніше зустрічі за участю всіх чинних послів України відбувалися раз на два-три роки, що в сучасному світі надшвидких змін робило їх неефективними й формальними.

«Нам потрібен зміст, потрібен результат, тож відтепер я збиратиму українських послів тут, у Гуті, щороку», – заявив Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що вперше за часи незалежності було затверджено комплексний план дій України на світовій арені – Стратегію зовнішньополітичної діяльності.

«Рух до ЄС і НАТО, посилення нашої присутності й національного інтересу на Близькому Сході, в Африці, у Латинській Америці. Реалізацію цих та інших важливих напрямів ми проаналізуємо у два наступні дні. І кожного наступного року, зміцнюючи нашу дипломатичну команду, ми будемо разом обговорювати результати й нові цілі зовнішньої стратегії нашої незалежної України», – розповів Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь