A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Безпека дітей під час Новорічних святкувань

Дата: 22.12.2021 11:21
Кількість переглядів: 1192

Фото без опису

 

Із настанням новорічних свят і дорослим, і дітям хочеться опинитись в казці, отримати трохи магії, святкової атмосфери і емоцій. У цьому нам допомагають свічки, гірлянди, бенгальські вогні та різні феєрверки, які вже не перший рік залишаються мало не найголовнішими супутниками свята, поряд з ялинкою.

 

Зазвичай, під час новорічних святкувань стрімко зростає кількість  випадків дитячого, і не тільки, травматизму, які виникають внаслідок пожеж, порушення правил безпеки при користуванні гірляндами, встановленні ялинок, побутовим приладдям та приладами опалення. Причинами нещасних випадків серед дітей в новорічні свята бувають: гострі алергічні реакції, харчові отруєння, опіки, переохолодження. Всього цього можна уникнути слідуючи простим порадам:

 

Правила безпеки біля новорічної ялинки:

  • В жодному разі не встановлюйте ялинку біля розеток, перехідників, блоків живлення і всього, що проводить електрику. А також подалі від опалювальних приладів, штор, гардин та інших предметів, які легко піддаються вогню. Крім того, ялинка має бути надійно встановлена, щоб вона не впала від найменшого поштовху.

  • Не можна вішати на ялинку прикраси, які легко спалахують (паперові іграшки, свічки, що горять, або ватяні і картонні іграшки).

  • Не варто використовувати хлопавки та бенгальські вогні біля ялинки - це загрожує пожежею.

  • Краще не давати дітям гратися поруч з ялинкою без нагляду дорослої людини.

  • Гірлянда повинна бути якісна. Імовірність того, що вона загориться буде набагато менше. Напруга лампочок не повинна перевищувати 12В, а потужність 25Вт.

  • Якщо при роботі електрогірлянди виникли неполадки - поява неприємного запаху або іскор, лампочки стали блимати, а провід нагріватися - відключіть гірлянду і більше не використовуйте її.

  • Якщо вам все-таки не вдалося уникнути загоряння ялини, то її потрібно відразу ж покласти і накрити ковдрою, або пледом. І тільки після того, як ви переконалися, що гірлянда не включена в мережу, облити ялинку водою.

 

Правила безпеки під час приготування святкових страв:

  • Не дозволяйте дітям гратись із кухонними ножами чи іншими гострими кухонними приборами. Зважаючи на вік дитини дайте їй пластиковий чи столовий ніж і нехай вона ріже м’які продукти, або і зовсім допомагає із приготуванням холодних страв, які не потрібно різати.

  • Будьте уважні при використанні газових або електричних плит та печей. Не залишайте дітей поруч без догляду для уникнення опіків.

  • Не вводьте в раціон дитини нові продукти на свята, це допоможе вам уникнути алергічних реакцій і їх наслідків. Завжди майте антигістамінні (протиалергічні)  препарати вдома.

  • Швидкопсувні страви готувати необхідно тільки в день святкування і зберігати в холодильнику не більше 1-2 діб, щоб уникнути отруєння не тільки у дітей, а і у дорослих.

  • До новорічного застілля не потрібно виснажувати дітей дієтою цілий день, годуйте їх за звичайним графіком.

 

Правила безпеки на вулиці:

  • Під час запуску феєрверків і петард діти мають знаходитись на безпечній відстані від 5 до 25 метрів, в залежності від виду піротехнічного засобу. Батьки, або інша доросла особа мають притримувати дитину за руку, щоб вона не побігла у напрямку працюючого феєрверку.

  • Одягати дітей слід по погоді і не захоплюватись довгими чи нічними прогулянками на шкоду здоров'ю та для уникнення обморожень.

 

Будьте вкрай обережні, дотримуйтесь правил безпеки та привчайте до цього дітей! Пам’ятайте: ваше життя і життя ваших дітей – у ваших руках, зробіть все, щоб зберегти їх.

 

Веселої і безпечної зустрічі Нового Року!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь