A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ІНСТРУКТОРСЬКО-МЕТОДИЧНИХ ЗАНЯТТЯХ З ГОЛОВАМИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ ЩОДО ПЛАНУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАХОДІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 24.12.2021 14:34
Кількість переглядів: 2666

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецьким, який є керівником цивільного захисту Одеської області, провів в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, інструкторсько-методичне заняття із головами районних державних адміністрацій новоутворених районів Одеської області щодо планування та організації заходів цивільного захисту.

«У важливості виконання завдань щодо цивільного захисту населення не потрібно переконувати нікого. Надзвичайні ситуації, які частіше чи рідше супроводжують нашу діяльність, вимагають вмілого та вчасного реагування на їхні наслідки. Ми повинні вміти і могти ефективно запобігати виникненню надзвичайних ситуацій. А цьому необхідно постійно вчитися» – відкриваючи навчання сказав голова Одеської облдержадміністрації, керівник цивільного захисту Одеської області Сергій Гриневецьким.

До голів райдержадміністрацій, як до керівників цивільного захисту відповідних районі, було доведено основні повноваження органів влади щодо планування та організації заходів цивільного захисту, порядок організації ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, порядок формування резервного фонду та матеріальних резервів для попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також порядок організації оповіщення та евакуації населення і матеріальних цінностей у разі загрози або виникненні НС.

З цих питань детальні доповіді презентували начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України в Одеській області Сергій Маслянко та заступник директора Департаменту – начальник управління цивільного захисту Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОДА Ігор Семків.

Важливими питаннями, окрім готовності до весняних повеней і пожеж, на яких ще зосередив увагу голова Одеської облдержадміністрації, є стале енергозабезпечення, відновлення роботи нафтопереробного заводу і забезпечення якісною питною водою. Потребує модернізації, на думку Сергія Гриневецького, і система оповіщення, а враховуючи, що Одеська область є пілотною по реформі цифровізації, голова Одеської ОДА запропонував більш активніше попрацювати спільно з Мінцифрою, щоб вони відпрацювали такий же пілотний проєкт для Одеської області.

Окремо торкнулись завдання щодо формування батальйонів та бригад територіальної оборони в районах і громадах згідно з Законом «Про національний спротив».

“В першу чергу, в умовах проблеми, пов’язаної з глобальною пандемією, наша задача – забезпечити ритмічну роботу закладів охорони здоров’я, освіти та соціальної інфраструктури. А у разі виникнення надзвичайних ситуацій мости, насосні станції, водоканали, системи водопостачання, електростанції, тобто ті об’єкти, які забезпечують нормальне життя людей, мають бути негайно взяті під контроль місцевої, районної і обласної влади аби забезпечити їх подальше функціювання. Звертаючись до голів райдержадміністрації, зазначу, що Вам необхідно думати, як і цивільний захист, і територіальну оборону організовувати так, щоб була координація дій та порозуміння, і щоб кожна людина знала, хто відповідає за територіальну оборону, хто відповідає за цивільний захист, які засоби, сили, кадри є у нас на сьогодні. Бо без координації дій ми не впораємось з тими викликами, які, на жаль, сьогодні існують” – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь