A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЗУСТРІВСЯ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ РЕСПУБЛІКИ ТАДЖИКИСТАН В УКРАЇНІ

Дата: 20.01.2022 13:45
Кількість переглядів: 590

Фото без опису

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Давлаталі Назрізода.

Республіка Таджикистан розраховує на значне поглиблення взаємовигідного співробітництва з українською державою та бізнесом. У цьому під час бесіди з Сергієм Гриневецьким запевнив Давлаталі Назрізода.

Фото без опису

Фото без опису

«Між нашими двома державами панує теплий і дружній характер взаємовідносин, відбувається поступове відродження того плідного формату співробітництва у сферах міжнародної політики і безпеки, регіональної інтеграції, яке було раніше» – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні.

Головною проблемою, яка заважає більш тісному економічному співробітництву між нашими країнами він назвав велику відстань між ними і пов’язані із цим логістичні проблеми. Даються взнаки ще й коронавірусні обмеження. Назрізода Давлаталі запевнив, що в Душанбе готові надати новий імпульс економічній співпраці з Україною. За його словами, нинішні торгово-економічні показники не відповідають рівню наших міждержавних відносин. Адже вже кілька років поспіль ці показники погіршувалися.

Тому під час переговорів сторони обмінялися думками щодо багатопланової співпраці між Одеською областю і  Таджикистаном, окресливши перспективні напрями партнерства.

Фото без опису

Фото без опису

« Поміж найбільш перспективних напрямків двостороннього торговельно-економічного співробітництва таджицьких та одеських компаній – агропромисловий і продовольчий комплекси, фармацевтична галузь, сільськогосподарське машинобудування, цифрові технології, розвиток транспортних і енергетичних коридорів. Очікується, що поглибленню ділових зв’язків сприятимуть заплановане налагодження прямого авіаційного сполучення між Україною і Таджикистаном (відповідні плани має український лоукостер SkyUp Airlines), а також відкриття ділових економічних місій двох країн», – сказав дипломат.

На зустрічі обговорювались не тільки питання політичного та економічного, а й культурного характеру. Щодо останньої сфери взаємодії, то тут важливою є освіта – відбувається обмін викладачами, студентами та вченими.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький сказав, що Одеський регіон відкритий до міжнародного співробітництва і налагодження торговельно-економічної співпраці з таджицькими компаніями.

«Одеська область – в цьому році святкуватиме своє 90-річчя. В регіоні проживає 133 національності та народності. Завдяки цьому, наша область славиться своїм неповторним колоритом. Багата історія та культура роблять одеський регіон привабливим як для туристів, так і для представників бізнесу, адже з давніх-давен область є торговим перехрестям світового масштабу і важливим діловим центром України» – зауважив голова Одеської ОДА.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сергій Гриневецький зазначив, що сьогодні обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль для економічного розвитку Одеського регіону. Зокрема, активно реалізується Програма Президента України «Велике будівництво», яка полягає у масштабній розбудові якісної інфраструктури – шкіл та дитячих садочків, центрів екстреної медичної допомоги та спортивних об’єктів, мостів і доріг державного і місцевого значення.

«Одна з основних конкурентних можливостей Одеської області – транзитний потенціал. Регіон продовжує активно розвивати транспортно-логістичну інфраструктуру. Планується будівництво нових мостів через Дністровський лиман та річку Дунай. То ж ми відкриті для співпраці у всіх сферах та готові до обговорення всіх можливих форм двостороннього співробітництва, що сприятимуть розширенню взаємовигідного партнерства між Одеською областю та Республікою Таджикистан» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь