A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 24.03.2020р.№1259-VII/O-35 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Верховної Ради України, Президента У

Дата: 18.02.2022 12:49
Кількість переглядів: 237

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

24 березня  2020 року                        м. Кілія                                № 1259-VII/O-35

 

Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Верховної Ради України, Президента України,  Кабінету Міністрів України щодо змін до Податкового кодексу України

 

           Керуючись ст.142  Конституції України,  ч.1 ст.27 Бюджетного кодексу України, ст.ст.26,46,47  Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст.19,22 Закону України  «Про статус  депутатів  місцевих  рад»,  у зв’язку з  прийнятим Верховною Радою України  за основу та  в цілому  проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання  виникнення і поширення короно вірусної хвороби (COVID-19)» (№3220 від 16.03.2020 року), з метою недопущення  до значних втрат місцевих бюджетів та їх розбалансування, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету та фінансів, встановлення місцевих податків та зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності від 23.03.2020р. №35.1.22, з питань депутатської діяльності та етики, Регламенту міської ради, законності, правопорядку, організації та діяльності закладів і об'єктів гуманітарної сфери, соціального захисту населення від 23.03.2020р. №35.1.22,  Кілійська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Підтримати   звернення депутатів  Кілійської міської ради Одеської області до  Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Верховної Ради України, Президента України,  Кабінету Міністрів України   щодо змін  до Податкового  кодексу України.

 2. Звернутися  до  Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Верховної Ради України, Президента України,  Кабінету Міністрів України щодо змін до Податкового кодексу України (додається).

  3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради  з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету та фінансів, встановлення місцевих податків та зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності.

Міський голова                                                                                  П.Бойченко

 

 

Додаток

до рішення Кілійської міської ради

від  24 березня 2020 року

 № 1259-VII/O-35

 

Звернення

депутатів Кілійської міської ради Одеської області

до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Верховної Ради України, Президента України,  Кабінету Міністрів України щодо змін до Податкового  кодексу України

 

  Верховною Радою України прийнято  за основу та  в цілому  проект  Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання  виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)»  (№3220 від 16.03.2020 року), яким визначено,  що:

- не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності, за земельні ділянки  у власності або користуванні,  у тому числі на умовах оренди,  фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в  господарській  діяльності;

-   об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу у період з  1  березня  по 30 квітня 2020 року;

 - зміщуються строки подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік та сплати фізичною особою суми податкового зобов’язання, зазначеної в поданій нею річній декларації про майновий стан і доходи за 2019рік.

Внесені зміни створюють серйозну проблему наповнення місцевих бюджетів, в умовах зокрема  карантинних заходів, а відповідно до ст.103 Бюджетного кодексу України вимагають компенсації з державного бюджету, оскільки надання  державою податкових пільг, які зменшують доходи місцевих бюджетів, має супроводжуватися наданням додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію відповідних втрат доходів місцевих бюджетів.

Пропонуємо  прийняти компромісне рішення  для усіх сторін, яке буде спрямоване на зміну строків сплати перелічених вище податків через механізм відстрочення чи розстрочення зобов’язань платників податків.

У зв’язку з внесеними змінами, доходна частина бюджету Кілійської міської об’єднаної територіальної громади Одеської області  очікує понести  втрати до бюджету з березня-квітня 2020 року  приблизно 2800,0 тис.грн. (або 21,5% до планових призначень), що призведе до  заборгованості по захищеним статтям бюджету. Також,  на даний час  великі затрати  з місцевого бюджету, які не були заплановані  під час формування  і затвердження  місцевого бюджету,   виділяються з метою надання допомоги закладам охорони здоров’я,  кошти на закупівлю дезінфікуючих засобів тощо.

Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення   тяжких наслідків  для місцевих бюджетів, захисту  захищених статей бюджету, просимо  забезпечити  компенсацію   втрат доходів місцевих бюджетів з Державного бюджету України. 

 

 

З повагою,

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь