A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 22.04.2020р.№1305-VII/O-37 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміні

Дата: 18.02.2022 12:57
Кількість переглядів: 218

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

22 квітня 2020 року                                 м. Кілія                            № 1305-VII/О-37

Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років.

 

          

Керуючись  ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.19, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи ситуацію, яка склалася в аграрному секторі у зв’язку із посухою, з метою надання допомоги сільгоспвиробникам Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області, враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньо-економічної діяльності  від 22.04.2020 р. № 36.1.7,  Кілійська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

          1.  Підтримати   звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років (додається).

       2. Секретарю Кілійської міської ради Бойченко Т.І. направити звернення депутатів щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації.

      

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської  ради   з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньо-економічної діяльності.         

 

                                                                                                                                                                                                                                 

 

Міський голова                                                                          П. Бойченко

                                                                                                     

 

                                                   Додаток

                                                                              до рішення міської ради

                 від 22.04.2020 року

                                                                 № 1305-VII/О-37

 

Звернення

депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років.

 

      Ми, депутати Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області та сільгоспвиробники громади стурбовані ситуацією, яка склалася на півдні Одеської області в аграрному секторі економіки у зв’язку з багаторічною посухою. Протягом тривалого часу аграрії нашої громади зазнають тяжких фінансових та трудових випробувань. Тривала відсутність опадів в осінньо-зимовий період і до сьогодні, низька  відносна вологість повітря, суховійні явища, високі денні температури повітря та заморозки у першій декаді квітня призвели до критичної ситуації в сільському господарстві. Зазначена ситуація потребує термінової стабілізації. У зв’язку з погодними умовами сохнуть сходи озимих культур, ледь встигши розкущитися. А прогнози на отримання врожаю, на жаль, не втішні. Очікується суттєве зменшення прогнозованого врожаю, який вдасться врятувати або взагалі повна втрата врожаю. У посівну кампанію сільгоспвиробниками вкладені значні кошти, більшість фермерських господарств працюють завдяки залученню кредитів, і сьогодні вони зазнають величезних збитків. Якщо ситуація не покращиться, господарства змушені будуть готувати ґрунт під посів пізніх ярих культур (кукурудза, соняшник, просо), а для цього необхідні фінансові ресурси: для закупівлі додаткових обсягів паливо-мастильних матеріалів, насіння, добрив. Зазнавши великих витрат фермери залишаться з кредитами, які потрібно буде виплачувати, будуть мати труднощі зі сплатою оренди, податків та інших обов’язкових платежів та відрахувань.

       Враховуючи вище зазначене, з метою недопущення повної економічної кризи та банкрутства підприємств сільськогосподарської галузі переконливо просимо Вас  вжити відповідних заходів щодо допомоги аграрному сектору півдня Одеської області у період посухи: створити урядову комісію з вивчення ситуації, яка склалася в аграрній сфері, вишукати можливість щодо фінансової допомоги сільгоспвиробникам за рахунок коштів із резервного фонду Держбюджету, а також компенсувати сплату відсотків за кредитними договорами.

 

З повагою,

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

 

                                                    Прийнято на 37 позачерговій сесії Кілійської                  міської ради Одеської області VII/O скликання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь