A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 12.05.2020р.№1333-VII/O-38 «Про повторне звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державн

Дата: 18.02.2022 12:59
Кількість переглядів: 237

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

12 травня 2020 року                            м. Кілія                                № 1333-VII/О-38

Про повторне звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області на  період посухи 2019-2020 років

 

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.19, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи ситуацію, яка склалася в аграрному секторі у зв’язку із посухою, з метою надання допомоги сільгоспвиробникам Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області, враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньо-економічної діяльності від 12.05.2020 року № 38.1.5,  Кілійська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

          1. Підтримати   повторне звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років (додається).

 

       2. Секретарю Кілійської міської ради Бойченко Т.І. направити повторне звернення депутатів щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області  на  період посухи 2019-2020 років до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської  ради   з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньо-економічної діяльності.

 

                                                                                                                                                                                                                                 

Міський голова                                                                          П. Бойченко

                                                                                                     

 

                                                                  Додаток

                                                                                            до рішення міської ради

                         від 12.05.2020 року

                                                                               №1333-VII/О-38

 

Повторне звернення

депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо захисту сільгоспвиробників Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області на  період посухи 2019-2020 років.

 

        Ми, депутати Кілійської міської об’єднаної територіальної громади в Одеській області та сільгоспвиробники громади стурбовані надзвичайною ситуацією, яка склалася на півдні Одеської області в аграрному секторі економіки та потребує негайної стабілізації. Фермери нашої громади зазнали багатомільйонних збитків, які обернулися крахом для підприємств та зайнятого в сільському господарстві населення, а в деяких є ризик навіть банкрутства.

        Небувала посуха поставила людей на межу виживання. Фермери у біді та доведені до  відчаю. Конкретного рішення про допомогу та підтримку від держави  вони не почули. Так, 11 травня у нашій ОТГ сталося страшне лихо. Втрата врожаю і непідйомні фінансові зобов’язання  та відчай довели фермера до самогубства.

        Проблема, яка виникла в нашому регіоні, катастрофічна, масштабна, і без системного підходу з боку керівництва країни і області наші фермери і наші селяни нічого не зроблять. Ми чітко розуміємо, що їх ресурси на межі. 

        Враховуючи вищезазначене, з метою недопущення повної економічної кризи та банкрутства підприємств сільськогосподарської галузі закликаємо уряд активніше брати участь в  житті сільгоспвиробників хоча б в цьому, неврожайному році. Аби не залишити наших фермерів один на один з скрутною проблемою, просимо допомогти нашим аграріям вийти із скрутного положення не словом, а ділом.

        Переконливо просимо Вас терміново вжити відповідних заходів щодо допомоги аграрному сектору півдня Одеської області у період посухи:

  •  південь Одеської області визначити зоною надзвичайної ситуації;
  • створити стабілізаційний фонд та компенсувати всі збитки фермерам безоплатно у вигляді дотацій на гектар площі загиблих посівів;
  •  для недопущення масового банкрутства законодавчо зобов'язати банки оголосити «кредитні канікули» сільгосппідприємствам;
  •  запровадити на державному рівні страхову компанію, яка буде створена спільно з фермерським суспільством, щоб вона користувалася довірою у аграріїв.

 

З повагою,

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

 

      Прийнято на 38 черговій сесії Кілійської міської ради Одеської області VII/O скликання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь