A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Рішення Кілійської міської ради від 22.09.2020р.№1511-VII/O-44 «Про звернення депутатів Кілійської міської ради Одеської області до Президента України, Верховної Ради України, Одеської обласної державної адміністрації щодо вирішення пит

Дата: 18.02.2022 13:07
Кількість переглядів: 345

УКРАЇНА

КІЛІЙСЬКА МІСЬКА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

22 вересня   2020 року                           м. Кілія                      №  1511-VII/О-44

 

Про звернення депутатів Кілійської міської ради     Одеської області   до   Президента  України,   Верховної    Ради   України,    Одеської обласної державної  адміністрації  щодо  вирішення  питань виконання   вимог  Головного управління  Державної служби  України з надзвичайних  ситуацій

      Відповідно до статей 25, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції України, Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та інших законів і нормативно-правових актів України, Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту»,  беручи до уваги  ухвалу   Одеського окружного адміністративного суду від 04.05.2020 року справа №420/2660/20, ухвалу  Окружного адміністративного суду  від 12.05.2020 року  справа №420/3235/20, враховуючи висновки постійних комісій з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету і фінансів, встановлення місцевих податків і зборів, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності від 22.09.2020 року №45.1.1, з питань депутатської діяльності та етики, Регламенту міської ради, законності, правопорядку, організації та діяльності закладів і об’єктів гуманітарної сфери, соціального захисту населення від 22.09.2020 року № 42.1.1, міська рада

ВИРІШИЛА:

        1. Підтримати звернення депутатів Кілійської міської ради  Одеської області  до   Президента         України,    Верховної Ради України,    Одеської  обласної  державної   адміністрації  щодо  вирішення   питань виконання   вимог  Головного управління   Державної    служби  України  з надзвичайних ситуацій  (додається).

          2.Звернутися  до Президента         України,    Верховної     Ради України,    Одеської обласної державної  адміністрації  щодо  вирішення  питань виконання   вимог  Головного управління  Державної служби  України з надзвичайних ситуацій.

  3. Секретарю Кілійської міської ради (Бойченко Т.І.), направити дане рішення Кілійської міської ради до Президента України, Верховної                                                                              Ради України,    Одеської обласної державної  адміністрації .

4. Контроль за  виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Кілійської міської ради з питань депутатської діяльності та етики, Регламенту міської ради, законності, правопорядку, організації та діяльності закладів і об’єктів гуманітарної сфери, соціального захисту населення.

Міський голова                                                                              П.Бойченко

             Додаток

             до рішення міської ради

                                                                                              від 22 вересня 2020 року                                                                                  

                                                                                              № 1511-VII/О-44

 

Звернення                                                                                                                     депутатів Кілійської міської  ради Одеської області                                                      до Президента України, Верховної                                                                              Ради України,    Одеської обласної державної  адміністрації  щодо  вирішення  питань виконання   вимог  Головного управління  Державної служби  України з надзвичайних ситуацій

У   2019 році на території  Кілійської міської об’єднаної територіальної  громади  Одеської області   Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області     здійснено  державний нагляд (контроль) за додержанням  вимог  законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної  та пожежної безпеки   Комунального  некомерційного підприємства  «Кілійська  багатопрофільна лікарня» Кілійської міської ради (стоматологічне відділення,  консультаційно-діагностичне поліклінічне відділення), закладів  освіти та  інших комунальних установ.

За результатами планових або позапланових перевірок Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області     подані адміністративні позови  до відповідних судових установ з вимогами  застосування заходів  реагування у сфері державного нагляду (контролю)  у спосіб:  у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунальних некомерційних підприємств, закладів освіти,  шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій  від мереж електропостачання.

Комунальними установами   частково було усунено порушення викладені  у приписах  Головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

      

         На даний час не вирішеними залишаються питання щодо  проведення обробки  вогнезахисним розчином дерев’яних конструкцій горищних приміщень будівель та споруд комунальних закладів освіти та охорони здоров’я,    проведення робіт з проектування, установки автоматичної пожежної сигналізації, обладнання блискавко захистом будівель комунальних установ  потребують значних матеріальних затрат.

         Відповідно до довідки Фінансового управління  Кілійської міської ради з метою усунення вимог у сфері державного нагляду (контролю)  Головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області  необхідно  50-60 млн. гривен.

Бюджет Кілійської міської об’єднаної територіальної громади Одеської області не має на даний час таких коштів, що ставить під загрозу зупинення експлуатації будівель   закладів освіти та закладів охорони здоров’я   шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій  від мереж електропостачання.

На даний час  виникає  гостра проблема, яка потребує негайного вирішення.

У разі задоволення    позовних вимог Головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області судом    будуть порушені  права  здобувачів освіти відповідно до вимог  ст.3 Закону України «Про освіту», ст. 6 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Також будуть порушені права  мешканців Кілійської міської об’єднаної територіальної громади Одеської області та інших громадян, які отримують медичні послуги відповідно до Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та інших законів і нормативно-правових актів України.

Враховуючи, що на теперішній час  триває досить загрозлива ситуація у зв’язку з   поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 не можливо допустити   закриття або зупинення роботи  закладів охорони здоров’я.

Відповідно до ст.142 Конституції України Держава бере участь у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування, фінансово підтримує місцеве самоврядування. Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою.

 З Державного бюджету України  на даний час не передбачено  видатків  для місцевих бюджетів  на вирішення проблеми пожежної безпеки закладів освіти та охорони здоров’я.

 

         У зв’язку з вищевикладеним, просимо  Вас допомогти у вирішенні даного питання з метою  захисту прав громадян, які отримують освітні та медичні послуги.

 

З повагою,

 

Депутати Кілійської міської ради Одеської області

                                                         

 

   Прийнято на 44 позачерговій сесії Кілійської                                                                                 

                                            міської ради Одеської області VII/O скликання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь