A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Торгівля людьми під час воєнного стану

Дата: 22.06.2022 10:04
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

   Торгівля людьми залишається гострим питанням і реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України.

   Відповідно до законодавства, торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

    Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином, і відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України  особи, які незаконно утримувались або перебували в полоні, таким чином могли бути використані у збройному конфлікті і тому мають право на встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» передбачає покарання осіб, які займаються торгівлею людьми, позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

    Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особи, які постраждали від торгівлі людьми, мають право на безоплатне одержання:

1) інформації щодо своїх прав та можливостей, викладеної мовою, якою володіє така особа;

2) медичної, психологічної, правової та іншої допомоги незалежно від місця проживання;

3) тимчасового розміщення у закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

   Особа, яка постраждала від торгівлі людьми на території України та громадяни України, які постраждали від торгівлі людьми на території іншої держави мають однакові права.

   Урядом країни розроблено та запущено сайт hhtps//safewomen.com.ua разом з Урядовою Уповноваженою з гендерної політики за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), де міститься важлива інформація про правила безпеки, небезпечні сигнали та куди звертатися за допомогою у випадку потрапляння в ситуації торгівлі людьми для жінок і дівчат, які перетинають кордон.

   Оновлено чат-бот «Залишайся в безпеці» в Telegram у співпраці з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, МВС та Національною поліцією. У чат-боті розміщена інформація по запобіганню та протидії торгівлі людьми, контакти установ, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, та багато додаткової корисної інформації, яка стане у нагоді під час воєнного стану.

   Розпочала роботу онлайн-платформа «Аврора» з надання психотерапевтичної підтримки постраждалим, які зазнали насильства, в тому числі сексуального насильства, пов’язаного з війною.

   Для отримання допомоги, особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має звернутися до місцевої державної адміністрації за місцем перебування та подати заяву про встановлення відповідного статусу. За результатами розгляду заяви та інших матеріалів справи, Міністерство соціальної політики України приймає рішення про встановлення або відмову у встановленні статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. У разі прийняття рішення про відмову у встановленні статусу, таке рішення може бути оскаржене у судовому порядку.

    527 або 0-800-505-501;– Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів; 527.org.ua – електронні консультації. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

    Для отримання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми або будь-якого виду насильства в Кілійській міській територіальній громаді створені підрозділи, які надають соціально-психологічну допомогу всім, хто її потребує. Служба  у справах дітей Кілійської міської ради постійно проводить роботу щодо захисту прав дітей від насильства у всіх його проявах, образ, зловживань, недбалого піклування або його відсутності. За отриманням інформації, консультації або роз’яснення з правового захисту дітей звертатися до Служби у справах дітей Кілійської міської ради з понеділка по четвер з 8-00 до 17.00 , п’ятниця з 8-00 до 16-00.

 Служба у справах дітей Кілійської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь