A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

БОРОТЬБА З АМБРОЗІЄЮ – СПРАВА ВСІХ І КОЖНОГО

Дата: 30.06.2022 08:43
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

      Амброзія полинолиста належить до карантинних бур'янів, які наносять велику шкоду не лише сільському господарству, але й здоров'ю людини. Бур’ян заселяє сади, городи, узбіччя доріг, луки, пасовища, пустирі, тощо. Насіння зберігає схожість у ґрунті  від 5 до 40 років.

     Основними заходами боротьби з амброзією полинолистою є агротехнічний (дотримання сівозмін, правильний обробіток ґрунту, вчасний догляд за посівами), хімічний (обробка гербіцидами) та механічний (багаторазове скошування, тощо). Добрий ефект дає виривання рослин з корінням до початку цвітіння.

     Система заходів по боротьбі з амброзією передбачає застосування різних методів: запобіжних, карантинних, агротехнічних, механічних та хімічних.

     Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначені  правилами благоустрою території населеного пункту та прилеглу до цих об’єктів територію.

      Виконавчий комітет Кілійської міської ради закликає мешканців Кілійської міської територіальної громади до спільної співпраці по знищенню амброзії полинолистої  та  інших карантинних бур’янів.

     Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів проводити всі необхідні заходи по знищенню та недопущенню розповсюдження цього злісного карантинного бур'яну.

   

 

                         З повагою, виконавчий комітет Кілійської міської ради!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь