Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ – РОБОЧІ МІСЦЯ, РОБОТОДАВЦЮ – ЕКОНОМІЧНА ВИГОДА

Дата: 05.08.2022 11:10
Кількість переглядів: 212

 

Фото без опису

 

Зараз економіка України працює в надскладних умовах. Однак здійснюється державна підтримка малого та середнього бізнесу кількома  шляхами, у тому числі і через надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, що затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331.


Фото без опису

Саме тому фахівці Кілійської районної філії Одеського ОЦЗ проводили активну інформаційно-роз’яснювальну роботу  з роботодавцями з цього питання. Як наслідок, сьогодні два роботодавця отримують компенсацію витрат у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фото без опису

Один з них – це комунальне підприємство «Добробут-Кілія» Кілійської міської ради, яке здійснює діяльність з прибирання міста. Очолює його Ігор Чакір – керівник, який завжди готовий до діалогу зі службою зайнятості, тому використовує усі можливості для підтримки економічної стабільності підприємства, які надає держава. Це з одного боку. З другого – він забезпечує роботою і стабільною заробітною платою людей, які внаслідок російської агресії були змушені покинути власні домівки та отримали статус внутрішньо переміщених осіб.

З травня робітником з благоустрою працює Олександр Бутов, з червня - водієм Сергій Машарін, в липні працевлаштовані Валерій Тимощук робітником з благоустрою  і Лідія Машаріна  двірником.

Сьогодні у тому, яка чиста, зелена  і квітуча Кілія, є й доля кропіткої щоденної роботи працівників, за яких роботодавець отримує компенсацію ЄСВ.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь