Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 08.12.2022 12:11
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Фото без опису

         В Україні з 25 листопада до 10 грудня традиційно проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 
Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують у цей період свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства та створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства. З метою привернення уваги суб’єктів пробації Кілійської та Вилківської громад до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав людини підоблікові районного відділу з питань пробації прийняли участь у семінарі та засіданні «круглого столу» на тему  «Насильству – ні!», проведеному на базі місцевого бюро правової допомоги. Організаторами цього інформаційно-просвітницького заходу стали Ізмаїльський районний відділ №2 філії державної установи «Центр пробації» в Одеській області та відділ Кілійського бюро правової допомоги Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Присутні обговорили такі нагальні питання, як подолання та попередження насилля в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, підвищення рівня обізнаності населення щодо можливості отримати допомогу. Учасники засідання погодились з тим, що ця проблема, яка актуалізувалася ще 8 років тому з початком агресії російської федерації у 2014 році, а з повномасштабною війною рф проти України особливо загострилася. Найважливішу роль у попередженні різних проявів насильства відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. У цьому сенсі ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних служб з одного боку і самого суспільства – з іншого, тому всі разом мають  працювати у цьому напрямі, бо це  -   спільна справа всіх.   
         На завершення заходу суб’єкти пробації отримали роздаткові матеріали «Ні насильству!», «Я маю право», «Правова допомога» та контакти служб й організацій, до яких можна звернутися по допомогу в разі вчинення насильства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь