Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ЩЕПЛЕННЯ ВІД КОРОНАВІРУСНОЇ ХВОРОБИ ВСЕ ЩЕ АКТУАЛЬНЕ!

Дата: 05.01.2023 15:00
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

 

COVID-19 – це серйозне захворювання, яке може надовго зробити людину нездатною виконувати свою роботу, навіть після одужання. А зараз кожна людина своєю працею наближає нашу перемогу.

Як повідомляє голова Національної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій, вакцинація – все ще залишається безпечним та ефективним способом захиститись від тяжкого перебігу та ускладнень коронавірусної хвороби. Особливо, на його думку, важливо вакцинуватись тим, хто належить до груп ризику: людям старше 60 років, людям, які мають хронічні хвороби та медичним працівникам.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА, наразі в Одеській області епідситуація стабільна. На Одещині вакциновано майже 50% дорослого населення: одну дозу отримали 908 999 осіб, а 909 614 мешканців Одеси та області - повністю вакциновані. Першу бустерну дозу отримали 223 тисячі людей і другу бустерну - 13 265.

За даними ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» лабораторно підтверджено за минулий тиждень – 270 випадків захворюваності на Covid.

«В стаціонарі наразі проходять лікування 278 осіб. На ШВЛ, в Одеській міській інфекційній лікарні, знаходиться 1 людина. В регіоні затверджено 28 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19: 10 закладів першої хвилі і 18 - другої. В цих лікарнях, для надання допомоги пацієнтам з короновірусною інфекцією, розгорнуто 3770 ліжок. Всього ж в області 5178 ліжок, які повністю забезпечені киснем за рахунок централізованого кисню та концентраторів: маємо 2767 точок централізованого кисню та 2411 ліжок з концентраторами. На сьогодні встановлені та введені в експлуатацію 30 кисневих станцій» - зазначила директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь