A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Прийомна сім'я

Дата: 20.01.2023 14:34
Кількість переглядів: 427

Фото без опису

     Метою утворення прийомної сім'ї  є  забезпечення  належних умов  для  зростання  в  сімейному  оточенні  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського  піклування,  шляхом  влаштування  їх  у сім'ї на виховання та спільне проживання.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року №565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі,  що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання   від   одного   до   чотирьох  дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні батьки - подружжя або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі, які взяли на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і  дітей,  позбавлених  батьківського  піклування.

Прийомні діти - діти-сироти і діти,  позбавлені батьківського піклування, влаштовані до прийомної сім'ї. 
     Прийомні  діти  проживають і виховуються у прийомній сім’ї до досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного віку такі особи  у разі продовження навчання в закладах загальної середньої, професійної  (професійно-технічної),  фахової  передвищої та вищої освіти  можуть за їх вибором продовжити проживати і виховуватися у цій  прийомній  сім’ї до  закінчення  відповідних закладів освіти. 
     На підставі рішення  про  утворення  прийомної  сім'ї  між прийомними  батьками  та  органом,  який  прийняв  рішення  про її утворення,  укладається договір про влаштування дітей до прийомної сім'ї  на  виховання  та  спільне  проживання.
    Особи,  які виявили бажання стати прийомними батьками,  в обов'язковому   порядку   мають   пройти   навчання,  організоване регіональними центрами соціальних служб із залученням спеціалістів з  питань  психології,  педагогіки,  медицини  тощо, за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.
   Виплата  державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених  батьківського  піклування,  які перебувають у прийомних  сім’ях,  грошового  забезпечення  прийомним  батькам, а також   сплата  єдиного  внеску  на  загальнообов’язкове  державне соціальне страхування за прийомних батьків здійснюється за рахунок коштів,   передбачених   у  загальному  фонді  державного  бюджету Мінсоцполітики   за   відповідною  програмою,  згідно  з  Порядком призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та   дітей,   позбавлених   батьківського   піклування,  грошового забезпечення  батькам-вихователям  і  прийомним батькам за надання соціальних  послуг  у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях  за  принципом  "гроші  ходять  за дитиною".

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

                пятниця: з 8:00-16:00;

              обідня перерва: 12:00-12:45.

Стаття підготовлена Службою у справах дітей Кілійської міської ради.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь