Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

СЛУЖБІ ПРОБАЦІЇ УКРАЇНИ - 8 РОКІВ

Дата: 01.02.2023 14:22
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

        Цьогоріч, 5 лютого в системі виконання покарань відзначатиметься восьма річниця прийняття Закону України «Про пробацію». У світі вона існує вже більше 200-та років, але для України це відносно нова система, адже Закон «Про пробацію» був ухвалений 5 лютого 2015 року, таким чином, Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.

    Прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення - отримати можливість відбувати покарання без ізоляції від суспільства, брати участь у соціальних видах діяльності, отримувати кваліфіковану допомогу у вирішенні своїх життєвих  питань та почувати себе захищеними. На жаль, не всі задумуються, що ізоляція від суспільства не є вирішенням проблеми. Загальновідомий факт – в’язниця не виправляє правопорушника. Адже відбувши строк за тюремними мурами, особа, яка вчинила злочин, повернеться назад у нашу громаду, знову буде нашим сусідом і ходитиме поруч з нашими рідними та близькими, проте, перебуваючи тривалий час в ізоляції від суспільства, така особа втрачає соціальні зв’язки, навички самостійно вирішувати свої проблеми, після звільнення з установ виконання покарань не може працевлаштуватися, і як наслідок – вчиняє новий злочин.

    Безпека суспільства в Кілійській та Вилківській громадах Ізмаїльського району є найпершою складовою метою діяльності Ізмаїльського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській  області.  

     Пробація не просто контролює поведінку правопорушників, але й надає їм необхідну підтримку. В основі – індивідуальний підхід до кожної людини, аби за допомогою спеціальних так званих інструментів пробації виявити проблеми, які найімовірніше призвели до вчинення правопорушення, та розробити і реалізувати комплекс заходів, у тому числі соціально-виховного характеру. Правильно визначена проблема дає розуміння, чому людина так живе, з ким спілкується і чому вчинила злочин. Аби попередити подібну поведінку у майбутньому, треба докласти зусиль, аби змінити ситуацію нині.  Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з органами місцевої влади, підприємствами та установами різних форм власності, громадянським суспільством у лиці волонтерів.

     Служба пробації разом зі спеціалістами різних служб та організацій, причетних до виконання вищезазначених завдань, прагне переконати правопорушника стосовно скоєного злочину, спонукати його зрозуміти всі негативні наслідки, показати, як у подальшому можна уникнути протиправних дій. Така спільна робота для суспільства та громади  - це  захист від  протиправних дій по відношенню до їх статків, життя та гідності.

     Напередодні цієї дати працівники Ізмаїльського районного відділу №2 з питань пробації на базі КНП «Кілійська публічна бібліотека» провели інформаційно-просвітницький захід для суб’єктів пробації відділу. Метою даного заходу є допомога засудженим у вмінні знайти правильний шлях для подальшого розвитку та правильного соціального адаптування у суспільстві. Проведення подібних заходів допомагає в пристосуванні людини до життя в новому співтоваристві, уміння встановлювати контакт в різних ситуаціях при спілкуванні, а також в становленні на шлях виправлення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь