Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Як повідомляє відділ охорони здоров`я Одеської РВА

Дата: 28.02.2023 14:06
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

🚑В Овідіопольський громаді Одеського району виявлено хворого з новим підвидом короновірусу - "Кракен"

“Кракен” або XBB.1.5 – це варіант домінуючого зараз штаму “Омікрон”. Вперше в Україні його зафіксували наприкінці січня у пацієнта із Сумської області, який не був вакцинований проти COVID-19. Також випадки захворювання на новий вірус зафіксовано в Закарпатській та Тернопільській області.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, XBB.1.5 немає специфічних мутацій, які б робили його більш небезпечним, ніж інші субваріанти. Тим не менш, у порівнянні з попередніми штамами, XBB.1.5 найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини і здатний викликати не менш серйозні захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом.

"Як і раніше, вакцинація є головним засобом запобігання важкому перебігу захворювання на коронавірус та потенційно нові підваріанти. За бажанням рекомендовано звернутися до сімейного лікаря та зробити необхідне щеплення проти COVID-19. Зараз в Україні є близько восьми мільйонів доз вакцини трьох типів: однодозова Johnson & Johnson, дводозові Pfizer (дитяча та доросла форми) і CoronaVac”. Так, мешканці Одеського району можуть безкоштовно пройти вакцинацію від COVID-19, у тому числі зробити бустерне щеплення", -зазначає Анатолій Приказюк, начальник відділу охорони здоров`я Одеської районної військової адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь