Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

11 березня 2023 року в місті Одеса Кілійська міська територіальна громада та представники ще 9 громад Одеської області навчались методикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю

Дата: 12.03.2023 19:01
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

11 березня 2023 року в місті Одеса Кілійська міська територіальна громада та представники ще 9 громад Одеської області навчались методикам використання діалогових підходів під час проведення консультацій з громадськістю

Тренінг проводився в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується [Спілкою ](https://ngonetwork.org.ua/)[«](https://www.facebook.com/ULEADwithEurope/)[Громадські ініціативи України](https://ngonetwork.org.ua/)[»](https://www.facebook.com/ULEADwithEurope/) за підтримки [Програми «U-LEAD з Європою»](https://www.facebook.com/ULEADwithEurope/).

 

Методика діалогового підходу є важливим інструментом, який дасть змогу муніципалітетам вирішувати актуальні питання життя громади, враховуючи потреби різних груп місцевих жителів, представників бізнесу, громадських організацій і внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначив один із тренерів проєкту Олег Овчаренко: «Насамперед, діалог – це «глибинний процес», тобто не просто факт зустрічі чи розмови або суперечки, а процес, коли комунікація між учасниками виходить за межі обміну звинуваченнями чи претензіями. Натомість ми фокусуємося на індивідуальних чи колективних переживаннях, болях, їхніх причинах, передумовах».

У подальшому за підтримки експертів проєкту, навчені представники місцевого самоврядування із цих громад зможуть використати діалогові методики на практиці при проведенні консультацій з громадськістю. Так, в громадах Одещини, які беруть участь у проєкті, будуть обрані актуальні теми, з’ясовані різні бачення вирішення актуальних проблем та відбудуться щонайменше два громадські обговорення із залученням усіх зацікавлених сторін.

Як зазначила координаторка проєкту в Одеській області Євгенія Генова: «Учасники та учасниці тренінгу наводили приклади з реалій життя громад, які свідчать про важливість побудови стійкого зворотного зв’язку між посадовцями та жителями, особливу потребу у продуктивній комунікації, яка стала ще більш відчутною в умовах повномасштабної війни. Участь представників громад Одещини у проєкті дасть їм можливість здобути знання і навички для проведення діалогових зустрічей у громадах та налагоджувати постійний процес ефективного залучення представників різних груп (активістів, бізнесменів, небайдужих громадян, представників різних установ і організацій тощо) до прийняття рішень у громадах».

Нагадаємо, що в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу» навчання практикам проведення діалогів загалом пройдуть 240 представників місцевого самоврядування з 12 регіонів України. Проєкт є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на місцевому рівні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь