A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

АЛЬБОМ БЕЗБАР’ЄРНИХ РІШЕНЬ

Дата: 21.03.2023 08:33
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

«Безбар’єрність треба плекати не в пандусі, а в здоровому глузді», – Ihor Bezkaravainyi, ветеран ЗСУ, радник Програма реінтеграції ветеранів IREX на презентації Альбому безбар’єрних рішень ⬇️

💬 «Коли ми кажемо про безбар’єрність, ми не кажемо про людей з інвалідністю. Ми кажемо про усіх людей, бо будь-яка людина – здорова, нездорова, з обмеженнями, без обмежень (направду, усі ми маємо певні обмеження: ми не можемо застрибнути на п’ятий поверх або бігти безкінечно)… Будь-яка людина у будь-який момент може стати маломобільною.

І тому безбар’єрність – це про адекватність, про нормальність, про справедливість. І плекати безбар’єрність насамперед треба не в пандусах чи в механічних підйомниках, якими ніхто ніколи не користується, а в здоровому глузді. У голові, коли ми думаємо про нормальне зручне середовище для усіх без виключення, не концентруючись на людях з інвалідністю».

📕 Нагадаємо, у січні цього року було презентовано три нові розділи Альбому безбар’єрних рішень – практичного посібника для усіх, хто хоче, має нагоду і повноваження матеріалізувати філософію безбар’єрності у просторах та будівлях.

Завантажити посібник можна тут 📲bit.ly/40QuKHm

ℹ️ Альбом безбар’єрних рішень створено в межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». Проєкт реалізовано Безбар’єрність спільно з Мінрегіон у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ Ukraine за фінансування Урядів Німеччини (Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew) та Швейцарії (Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні). Розробник Альбому – урбан-бюро Big City Lab.

#безбарєрність#barrierfree#bezbaryernist


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь