A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Як функціонує дитячий будинок сімейного типу

Дата: 24.04.2023 16:32
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий   будинок   сімейного  типу  -  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш  як  5  дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу (далі - ДБСТ) не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Батьки-вихователі - особи, які беруть на виховання та спільне проживання  дітей-сиріт   і   дітей,   позбавлених   батьківського піклування.

Вихованці   проживають   і  виховуються  у  ДБСТ  до  досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного  віку такі особи у разі продовження навчання в закладах загальної  середньої,  професійної (професійно-технічної), фахової передвищої  та  вищої  освіти  можуть  за  їх  вибором  продовжити проживати  і  виховуватися у цьому дитячому будинку сімейного типу до  закінчення  відповідних  закладів  освіти.

Дитячий будинок сімейного типу може бути утворений на власній житловій  площі  кандидатів  у  батьки-вихователі  або орендованій житловій площі (за умови укладення договору оренди не менше ніж на п’ять  років  та  нотаріального  посвідчення  такого  договору) за наявності   відповідних  санітарно-гігієнічних  і  побутових  умов (необхідної житлової площі, житлового приміщення у належному стані (в  тому  числі санітарному), необхідних меблів, побутової техніки та   інших   предметів  тривалого  вжитку,  умов  для  проживання, виховання та розвитку дитини). 
Виплата  державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених  батьківського  піклування,  які перебувають у дитячих    будинках   сімейного   типу,   грошового   забезпечення батькам-вихователям,    а   також   сплата   єдиного   внеску   на загальнообов’язкове     державне    соціальне    страхування    за батьків-вихователів здійснюються за рахунок коштів, передбачених у загальному  фонді державного бюджету Мінсоцполітики за відповідною програмою,  згідно  з  Порядком  призначення  і  виплати державної соціальної   допомоги   на   дітей-сиріт   та  дітей,  позбавлених батьківського       піклування,       грошового       забезпечення батькам-вихователям  і  прийомним  батькам  за  надання соціальних послуг  у  дитячих  будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом  "гроші  ходять за дитиною".

За більш детальною інформацією звертайтеся до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, місто Кілія, вулиця Миру, 57, каб. 102, 104.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь