Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Вакцинація важлива не лише для власного захисту, але й для захисту усіх людей навколо, як щеплених, так і ні.

Дата: 08.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Вакцинація важлива не лише для власного захисту, але й для захисту усіх людей навколо, як щеплених, так і ні. Чому так? Давайте розбиратися.

1️⃣ Перша причина – колективний імунітет. Чим більше людей захищені від хвороб, тим важче інфекціям поширюватися. Якщо рівень вакцинації низький, виникають спалахи кору, дифтерії чи інших страшних хвороб. У першу чергу від цих спалахів страждають діти, які занадто малі, щоб вакцинуватися від деяких хвороб, а також люди, які мають важкі хронічні хвороби. У людей з онкологією, імунодефіцитними станами, діабетом та іншими серйозними захворюваннями імунна система дуже ослаблена, а тому вакцинація не може захистити їх повністю. Вони можуть захворіти і навіть померти.

2️⃣ Друга причина – мутації. В організмі невакцинованих людей інфекції змінюються і вчаться обходити імунний захист. Чим більше таких людей – тим більше шансів на те, що вірус мутує в новий штам, від якого не захищатимуть наявні вакцини. І тоді в небезпеці опиняться всі люди, незалежно від того, чи були вони щеплені.

Саме для того щоб цього не сталося, усі країни світу розробили графіки обов’язкових щеплень. В Україні вакцинують за Національним календарем профілактичних щеплень – https://bit.ly/MOZ_kalendar. Вакцинуйте дітей за цим календарем, щоб захистити їх та людей навколо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь