Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

У 2023 році медична допомога для пацієнтів з туберкульозом є максимально доступною

Дата: 15.05.2023 10:27
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

У 2023 році медична допомога для пацієнтів з туберкульозом є максимально доступною, завдяки пакету послуг “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги”.

🟢Щойно пацієнти перестають виділяти мікобактерію туберкульозу і мають про це лабораторне підтвердження, вони можуть лікуватися амбулаторно та жити соціально повноцінним життям. Перебуваючи не в лікарні, а удома. А сімейний лікар контролює вживання пацієнтом ліків та результативність лікування.

🟢До безоплатних послуг для пацієнтів з туберкульозом включено:

✔контрольоване лікування, нагляд та моніторинг та динамічне спостереження за станом здоров’я пацієнта з туберкульозом;

✔ організація забору біологічного матеріалу для подальшого дослідження в регіональному фтизіопульмонологічному центрі;

✔визначення спільно з пацієнтом моделі лікування на підставі рекомендації лікаря-фтизіатра та лікарів інших спеціальностей у разі супутніх патологій;

✔ організація та забезпечення пацієнтів протитуберкульозними препаратами, які лікарі отримують від фтизіопульмонологічних центрів;

✔ проведення необхідних досліджень, зокрема: розгорнутий клінічний та біохімічний аналіз крові, загальний аналіз сечі, глюкоза, швидкі тести на вірусні гепатити В та С, ВІЛ, ЕКГ тощо.

🟢Умовою для отримання медичної допомоги за пакетом “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги” є наявність плану лікування, створеного фтизіатром. Згідно з яким пацієнт або пацієнтка зможе отримати лікування у лікаря з надання ПМД, якого попередньо обрано або буде обрано за декларацією.

🟢Договір з НСЗУ на супровід та лікування пацієнтів з туберкульозом уклали понад 500 закладів первинної ланки. Знайти їх можна на нашому дашборді https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts або запитати у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь