Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

В Офісі Президента України відбулася презентація проектів для розбудови молодіжної політики

Дата: 17.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

В Офісі Президента України відбулася презентація проектів, спрямованих на покращення основних сфер молодіжної політики. Свої напрацювання представили п’ять команд із різних регіонів країни. Їх було відібрано за результатами відкритого конкурсу торік у грудні за сприяння Ради з молодіжних питань при Президентові України. 

Це стало можливим завдяки грантовому конкурсу Національного демократичного інституту та сприянню Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Фото без опису

«Найперше хочу подякувати кожному з учасників програми за бажання розвивати нашу країну й розбудовувати молодіжний сектор. Серед 108 заявок із неймовірними та амбітними пропозиціями було відібрано й реалізовано 5 проектів, що спрямовані передусім на залучення молоді до процесу відбудови на місцях», – зазначив заступник керівника Офісу Президента, співголова Ради з молодіжних питань Олексій Дніпров.

Заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, яка входить до Ради з молодіжних питань, висловила сподівання, що грантова програма підтримки молодіжних проектів буде продовжена, допоки в країні повноцінно не запрацює Український молодіжний фонд (УМФ).

«Створення такої інституції було передбачене Законом України «Про основні засади молодіжної політики». І саме УМФ перебере на себе функцію надання державної грантової підтримки молодіжним проектам. При цьому брати участь у конкурсах зможуть не лише громадські організації, а й просто молоді люди, ініціативні групи, органи студентського самоврядування та молодіжні ради», – зазначила вона.

Фото без опису

Під час зустрічі було заслухано інформацію про проекти таких організацій: ГО «Між іншим» – проект щодо вивчення контексту волонтерського середовища в Івано-Франківській міській територіальній громаді; ГО «Українська монолітність» – проект щодо підготовки стратегії сприяння розвитку молоді міста Чернігова; ГО «Молодіжна рада Маріуполя» – проект щодо фокусу групового дослідження та розробки рекомендацій стосовно підвищення рівня залучення молоді з-поміж внутрішньо переміщених осіб до ухвалення рішень на місцях; ГО «Центр розвитку культури, молоді та спорту» – проект щодо створення умов для залучення молоді Роганської громади (Харківська область) до розвитку молодіжної сфери на території деокупованих і прифронтових громад; ГО «Сприяння розвитку села» – проект щодо інтеграції молоді з-поміж внутрішньо переміщених осіб до процесу ухвалення рішень у Рівненській області.

Дані проведених досліджень буде узагальнено, на їх основі розроблятимуться рекомендації для подальшого опрацювання відповідними центральними органами виконавчої влади, обласними військовими адміністраціями, територіальними громадами та врахування в роботі із залучення молоді до процесу підготовки та ухвалення рішень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь