Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Права пацієнта на толерантність

Дата: 17.05.2023 14:00
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Сьогодні - Міжнародний день боротьби з гомофобією, трансфобією і біфобією. Цей день був вибраний не випадково. Саме 17 травня 1990 року Генеральна асамблея Всесвітньої організації охорони здоров'я виключила гомосексуальність зі списку психічних захворювань.

✔НСЗУ нагадує, що у низці пакетів послуг Програми медичних гарантій до медзакладів є вимога до надавачів медичних послуг щодо толерантного ставлення до пацієнта.

✔Вимога звучить так: дотримання толерантного ставлення до пацієнтів відповідно до затвердженої у надавача медичних послуг програми протидії дискримінації та стигматизації пацієнтів та забезпечення конфіденційності відповідних медичних даних.

✔Пацієнт має право на доброзичливе ставлення з боку медичних працівників та якісну медичну допомогу, незалежно від гендерної ідентичності чи сексуальної орієнтації. Сімейні лікарі, гінекологи, психіатри, ендокринологи, хірурги та інші фахівці у сфері охорони здоров’я мають допомогти вирішити проблему, з якою звернувся пацієнт або пацієнтка. І не демонструвати особисте ставлення, не відмовляти у виписці електронного рецепту чи направлення, у консультації чи обстеженні через те, що людина має інші цінності, орієнтацію та ін.

✔Так само і пацієнти мають толерантності ставитись до медичних працівників.

✔Важливо будувати комунікації так, щоб не вдаватись до стереотипів, а навпаки - допомагати їх долати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь