A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Перша леді на зустрічі зі студентами-архітекторами розповіла про Альбом безбар’єрних рішень

Дата: 19.05.2023 14:00
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

«Лише 2,5% людей з інвалідністю йдуть до укриття під час повітряної тривоги. Думаю, ви розумієте чому!?» – сказала перша леді Олена Зеленська на презентації нових розділів Альбому безбар’єрних рішень (bit.ly/3B67VUj). – «Людина, яка живе в багатоповерховому будинку, пересувається на кріслі колісному. Як швидко вона може дістатися до бомбосховища? Відключення електрики, не працює ліфт. Як швидко людина з порушеннями зору зорієнтується і зможе вийти надвір? Як швидко це зробить людина старшого віку, яка пересувається з паличкою? А мама з кількома дітьми на руках?»

Для деяких людей шлях до безпеки теж може бути небезпечним. Повномасштабна війна, крім того, що створила нові бар’єри, оголила ті, які під мирним небом залишалися непомітними чи не були пріоритетними.

🗓 Після 24 лютого не усі були морально готовими до евакуації, особливо важко залишати дім людям старшого віку. Є дуже болюча статистика: люди 60+ складають 34% мирних громадян, убитих державою-терористом з лютого по вересень 2022 року 🕯️

У перші ж години стало зрозумілим, що евакуація мало- та немобільних громадян є технічно та логістично складнішою. Часто для таких людей рідні стіни ставали пасткою.

Через «цифровий розрив» хтось залишався в інформаційному вакуумі. Як виїхати? Куди? До кого звертатися? Що відбувається у моєму місті?

Життя на новому місці. Не завжди доступні прихистки. Пошук роботи. Невизначеність.

❗️ Виклики були і залишаються у низці питань: евакуація, гуманітарна допомога, інтеграція внутрішньо переміщених осіб, відновлення – насамперед людини, бо без людини будівлі залишаються всього лише неживими стінами, відновлення деокупованих територій тощо.

Як на ці виклики реагувати, тримаючись безбар’єрності, розповіли разом із нашим партнером Volodymyr Vysotskyi, експертом з фізичної безбар'єрності, співзасновником архітектурного бюро ORFO Universal Design, для команди Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Більше – тут 📲 https://bit.ly/42Kfmgc

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь