A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВПО

Дата: 08.06.2023 11:44
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Фото без опису

Вже другий рік Україна  вимушена жити і працювати в умовах воєнного стану. Саме тому суттєво збільшилася кількість внутрішньо переміщених осіб – людей, які були вимушені покинути свої міста і села. Значна їх частина – це люди працездатного віку, які мають освіту і трудову кваліфікацію. У зв'язку з цим допомога  ВПО починається, у тому числі, і зі сприяння у працевлаштуванні. А це – пріоритетний сьогодні напрямок роботи державної служби зайнятості.

У питання працевлаштування  ВПО - два аспекти. Роботодавець має можливість зекономити фонд заробітної плати за рахунок  компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. А особа з числа ВПО отримує робоче місце і гарантовану заробітну плату.

Ще у минулому році цим питанням зацікавилося Комунальне підприємство «Добробут-Кілія» Кілійської міської ради, яким керує Ігор Чакір. Це підприємство відповідає за благоустрій і чистоту вулиць Кілії. Торік до «Добробуту» були працевлаштовані 6 внутрішньо переміщених осіб.

У поточному році співпраця фахівців Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського ОЦЗ і КП «Добробут-Кілія» з цього напрямку триває.

3 початку року вже працевлаштовані 3 внутрішньо переміщені особи: Ольга Хаджи - робітником з обслуговування місць поховань, Віталій Шандула -  двірником, Михайло Симоненко - вантажником.

І на цьому робота не зупиняється. Саме з метою обговорення подальших шляхів співпраці фахівці Кілійського відділу Ліна Дерліх і Наталя Кістол днями зустрілися з керівництвом підприємства.

Проблеми соціальної і трудової адаптації людей, які були вимушені стати переселенцями, потребують комплексного вирішення за участю різних відомств державного і регіонального рівнів. Складовою цієї великої роботи є й щоденна кропітка діяльність фахівців державної служби зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь