A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ДЕРЖАВНІ ПРОГРАМИ НАДАННЯ ГРАНТІВ НА СТВОРЕННЯ АБО РОЗВИТОК ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ «єРОБОТА»

Дата: 07.07.2023 14:25
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

 

Майже рік тому стартував урядовий проєкт грантової підтримки бізнесу під назвою «єРобота». Його основна мета - прискорення відновлення національної економіки, створення нових робочих місць, надання дієвої допомоги бізнесу у подоланні наслідків збройного вторгнення в Україну. 

Ключова вимога – створення нових робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й вирішує питання працевлаштування громадян. Кошти, надані підприємцям, повертаються державі у вигляді сплачених податків та зборів.

Програма набирає обертів, а найбільш затребуваними є гранти за програмами «Власна справа» та «Грант для ветеранів».

Подати заяву на отримання гранту можна через портал  ДІЯ. Там же є покрокова інструкція щодо подання заяви.

Програма «Власна справа» розрахована на суб'єктів мікро - чи малого підприємництва, а також на громадян України, які мають намір розпочати або розвивати підприємницьку діяльність. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення 1-2 нових робочих місць: при створенні мінімум одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн, при створенні нових робочих місць у кількості не менше двох – до 250 тис. грн.

З 10 квітня 2023 року в рамках реалізації урядового проекту «єРобота» почала діяти нова програма: грант для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу.

Визначені такі категорії грантоотримувачів: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також їхні дружини або чоловіки, які вже мають ФОП або планують відкрити власний бізнес.

Розмір гранту:

- до 250 000 грн - для ветеранів за умови створення 1 робочого місця;

- до 500 000 грн - для чоловіка/дружини ветерана за умови створення 2 робочих місць;

- до 1 000 000 грн - для ветеранів, зареєстрованих як ФОП від 3 років за умови створення 4 робочих місць, 2 з яких мають зайняти учасники бойових дій.

Гранти на 500 000 грн та 1 000 000 грн надаватимуться за умови співфінансування (70% державних і 30% власних коштів).

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Якщо подавач заяви на грант відчуває, що йому не вистачає необхідних знань, він може пройти короткотермінові курси в Одеському центрі професійно-техніччної освіти державної служби зайнятості за напрямками «Держпрограма "Є-робота". Отримання державного гранту на створення або розвиток бізнесу» та «Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу», де кваліфіковані фахівці допоможуть підготувати бізнес-план.

Консультації з питань отримання грантів та практичну допомогу можна отримати у фахівців Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості у містах Кілії та Вилковому. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь