Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

НАЧАЛЬНИК ІЗМАЇЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ РОДІОН АБАШЕВ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

Дата: 30.07.2023 18:34
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

    Сьогодні з головою Ізмаїльської районної ради Василем Антонюком, Ізмаїльським міським головою Андрієм Абрамченком, головами громад Наталією Тодоровою, Олегом Босікевичем, Вячеславом Чернявським, Матвієм Івановим та заступником голови Ренійської громади Іваном Стадніковим взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

    З вітальним словом до учасників конгресу звернувся Президент України Володимир Зеленський, окресливши три основні теми: енергетика й захист нашої енергетичної інфраструктури від ударів російських терористів, робота з партнерами та сприйняття людьми роботи державної та місцевої влади крізь призму витрат бюджетів різного рівня.

Фото без опису

    “Дуже важливе засідання саме зараз, коли є час підготуватися до зимового сезону як на державному рівні, так і на рівні областей та громад. Маємо бути свідомі того, що російські терористи спробують продовжити атаки проти української енергетики, проти нормального життя людей. Але наша незламність має перемогти”, – заявив Президент України Володимир Зеленський.

Фото без опису

    В рамках засідання відбулись виступи голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля, трансляція відеозвернення президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та он-лайн підключення генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі.

    Порядок денний склали питання про забезпечення стійкості роботи критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2023-2024 року, про заходи із забезпечення готовності обʼєктів комунальної та енергетичної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року з боку органів центральної влади, про підтримку України з боку міжнародних партнерів у питаннях сталого функціонування обʼєктів комунальної та енергетичної інфраструктури.

Про заходи із забезпечення готовності обʼєктів комунальної та енергетичної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року у регіонах України доповідали голови обласних, міських військових адміністрацій, зокрема, голова Одеської ОВА Олег Кіпер проінформував про підготовку критичної інфраструктури області до сталої роботи в умовах безпекових загроз.

Як зазначає голова ООВА, Одеська область на 60% готова до опалювального сезону. Аби цієї зими область була з електроенергією, теплом та водою, ведеться робота над фізичним захистом обʼєктів критичної інфраструктури та підготовкою альтернативних джерел електроенергії.

Фото без опису

    В рамках засідання заслухали інформацію про безпекові виклики в період проходження опалювального сезону 2023-2024 року щодо обʼєктів комунальної та енергетичної інфраструктури в умовах воєнного стану та забезпечення їх захисту, а також щодо зовнішньої політики України (спільні виклики та завдання для дипломатії та місцевого самоврядування), домовленостей з міжнародними партнерами щодо надання міжнародних гарантій безпеки України, виконання «дорожньої карти» зі вступу України до ЄС та гарантії безпеки України з боку країн-членів НАТО.

Продовжуємо працювати заради спільної Перемоги🇺🇦

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь