Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Ментальне здоров’я – важлива частина державної політики. Це питання до якого дотичні всі сфери, тому до впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська мають бути залучені якомога більше учасників.

Дата: 19.09.2023 08:26
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

🤝 На цьому зійшлись під час проведення Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем’єрки, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук

✔️ На нараді обговорили виконання пріоритетних проєктів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що мають більшість міністерств. Зокрема, вони передбачають створення Центрів життєстійкості в громадах, розвиток послуг з ментального здоров’я в структурі медичної допомоги, психосоціальну підтримку на всіх рівнях освіти, на робочому місці, плекання професійної стійкості, вдосконалення системи відновлення військовослужбовців тощо. Віцепрем’єрка наголосила, що в реалізації Програми варто задіяти й ті міністерства, які наразі ще не долучені до ініціативи.

Фото без опису

📑 Також обговорили оновлення оперативної дорожньої карти «Пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки під час та після війни». Документ був напрацьований представниками державного сектору, агенцій ООН, міжнародних та українських організацій, які працюють у сфері розвитку та гуманітарного реагування, у координації з ВООЗ. В оперативній дорожній карті визначено пріоритети, на які рекомендовано орієнтуватися усім, хто працює у сфері ментального здоров'я в умовах гуманітарної кризи, спричиненої російською агресією проти України.

💬- Ментальне здоров’я та психосоціальна підтримка громадян є важливою складовою державної політики. Всеукраїнська програма – це екосистема трансформації, до якої залучені різні сфери життєдіяльності людини. Зокрема, це неурядовий сектор, центральні органи виконавчої влади, обласні військові адміністрації, громади, бізнеси, ВООЗ та міжнародні партнери. Засідання Координаційного штабу є дієвим майданчиком для обговорення проєктів, виявлення прогалин та їх оперативного вирішення. Часто хронічні проблеми швидко вирішуються просто під час засідання у прямому ефірі, – наголосила директорка з координації органів влади Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь