Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Шукаємо прийомних батьків, батьків – вихователів!

Дата: 25.10.2023 14:53
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Служба у справах дітей Кілійської міської ради шукає кандидатів у прийомні батьки, для створення прийомних сімей, та кандидатів у батьки – вихователі, для створення дитячого будинку сімейного типу.

Прийомна сім'я (ПС) - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі,  що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання   від   одного   до   чотирьох  дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату  прийомних  дітей  на  власну  житлову  площу  за  наявності відповідних  санітарно-гігієнічних  та  побутових  умов.

Дитячий   будинок   сімейного  типу (ДБСТ)-  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування.

Вихованці  проживають і виховуються у прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу до досягнення  18-річного віку. Після досягнення 18-річного віку такі особи  у разі продовження навчання в закладах загальної середньої, професійної  (професійно-технічної),  фахової  передвищої та вищої освіти  можуть за їх вибором продовжити проживати і виховуватися у цій  прийомній  сім’ї або дитячому будинку сімейного типу до  закінчення  відповідних закладів освіти.

Держава бере на себе підтримку ПС та ДБСТ:

  • зберігає за дітьми статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та всі відповідні пільги передбачені законодавством;
  • надає кошти на утримання дитини та виплачує грошове забезпечення одному із прийомних батьків, батьків - вихователів.

Особи,  які виявили бажання стати прийомними батьками, або батьками - вихователями в обов'язковому   порядку   мають   пройти   навчання,  організоване регіональними центрами соціальних служб із залученням спеціалістів з  питань  психології,  педагогіки,  медицини  тощо, за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Служби у справах дітей Кілійської міської ради за адресою: місто Кілія, вулиця  Миру, 57 (каб. 102, 104).

Графік роботи:

понеділок - четвер: з 8:00-17:00;

                пятниця: з 8:00-16:00;

       обідня перерва: 12:00-12:45.

Стаття підготовлена Службою у справах дітей Кілійської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь