Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Зміст прес-релізу: «Дні любові до вакцинації»: на Одещині вакцинують від кору дітей, які пропустили планові щеплення.

Дата: 18.01.2024 13:33
Кількість переглядів: 66

 

Фото без опису

  В навчальних закладах Ізмаїльського району розповідатимуть про важливість вакцинації проти кору. В такий спосіб Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) прагне привернути увагу батьків, вчителів до проблеми поширення захворюваності на кір на Одещині.

 

 Протягом літа-зими 2023 року на Одещині проходила вакцинальна кампанія проти кору в ході якої нам вдалося щепити понад 90% дітей. Та попри це, ще  близько 9000 дітей на Одещині досі  не отримали щеплення від кору. Саме тому ми розпочинаємо проект, спрямований на батьків та освітян, щоб переконати їх у важливості вакцинації від кору ,- розповідає генеральний директор ЦКПХ Анташян Арам.

 

У межах проекту відбудеться ряд просвітницьких зустрічей з учителями та батьками школярів, на яких вони дізнаються про інфекційні захворювання та їх профілактику. Для дітей початкових класів проведуть відкриті уроки «Щеплення — суперсила від хвороб». В ігровій формі діти дізнаються, як саме вакцини вчать організм захищатись від інфекцій.

 

Діятиме проект протягом трьох місяців.

Протягом січня-березня 2024 року в освітніх закладах Ізмаїльського району лікарі мобільних вакцинальних бригад проводитимуть щеплення від кору дітей молодших класів.

 

 Ми прагнемо, щоби люди, які відповідають за дітей - в першу чергу батьки чи опікуни, а також освітяни - мали змогу дізнатися більше про загрози, які несе кір для  кожної невакцинованої дитини. Адже кір - це один із найбільш заразних вірусів у світі, який може абсолютно здорову дитину зробити інвалідом. Тож впродовж 3 місяців ми проводитимемо різні заходи для того, аби маленькі та дорослі одесити були озброєні знаннями, вакциновані, а відтак і захищені від небезпечної хвороби ❞, - підсумовує керівник проєкту Панасюк Тетяна.

 

Разом ми можемо створити безпечне оточення для всіх!

Матеріал підготовлено у рамках проекту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь