Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

9 травня Україна відзначає День Європи.

Дата: 09.05.2024 15:17
Кількість переглядів: 39

Фото без описуФото без опису

           Сьогодні по всьому цивілізованому світі відзначають День Європи і ми разом з ними.

    Президент Володимир Зеленський підписав указ №266/2023, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. "Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу на відзначення миру та єдності на європейському континенті.»

          Європейська спільнота об'єднана однією метою - визнання принципу верховенства права. Дотримання цього принципу якнайкраще здійснюється, коли людина відчуває себе у безпеці, що має гарантуватися державою. Відтепер Україна стала ще ближчою до сім'ї європейських народів. Ми відзначаємо цей день разом з усією Європою, з усім вільним світом. Бо Україна — невід’ємна частина цього вільного світу.

          З нагоди відзначення цього свята, в рамках здійснення соціально-виховної роботи з підобліковими Ізмаїльського районного відділу №2 з питань пробації та підвищення рівня у них патріотичного виховання працівниками Кілійської публічної бібліотеки для суб’єктів пробації було організовано та проведено захід під гаслом " Незворотній шлях до Євросоюзу". В ході зустрічі лектор ознайомила присутніх з літературою, представленою на книжковій виставці " Європа - наш спільний дім".

      Українці – частина великої європейської родини зі спільними цінностями та прагненнями. І зараз Збройні сили України міцно стоять на їх захисті та відстоюють мир, безпеку, свободу й демократію у всій вільній Європі. Відзначення Дня Європи в умовах війни надає нам можливість показати свою вольову силу, незламність та готовність до змін. Це також важливий момент для наших європейських партнерів, які бачать нашу відданість спільним цілям і прагнуть нашої Перемоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь