A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Кілійський РВК інформує

Дата: 02.07.2016 15:27
Кількість переглядів: 598

Фото без описуОдним із важливих завдань сьогодення, визначених Президентом України для Збройних Сил України, є створення військового оперативного резерву першої черги.

У березні 2015 року прийнятий Закон, який встановлює обов’язкове зарахування в оперативний резерв військовослужбовців, які звільняються, як зі строкової служби, так і тих, хто був призваний по мобілізації. Резервісти призначаються на свої або ж вищі посади в тих частинах, підрозділах, де вони проходили службу.

Соціальний і правовий захист резервістів, які виконують обов’язки служби у військовому резерві, призваних на навчальні і спеціальні збори, та членів їх сімей здійснюється відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та інших нормативно-правових актів.

Резервісти щороку залучаються на навчальні збори, у зручну для них та їх роботодавців пору, під час активних практичних заходів підготовки (навчання, тренування, бойові стрільби) своїх підрозділів. Загальна тривалість підготовки резервістів до 30 діб на рік. При цьому зберігається місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності. Тим, хто не працює виплачується грошове забезпечення в розмірі мінімальної заробітної плати.

Так з 14 по 25 червня 2016 року наші земляки, військовослужбовці оперативного резерву першої черги ЛОЙТОШ Юрій Борисович та СУХОВ Ярослав Валерійович, взяли участь у наймаштабніших в історії країни навчальних зборах бійців-резервістів на військовому полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівського району. Масштабні маневри із застосуванням гелікоптерів, танків, реактивної та ствольної артилерії мали на меті відновити бойові навички та злагодити дії у складі підрозділів. «Кілька днів поспіль тут не вщухали вибухи й постріли, у небі кружляли гелікоптери, йшли в наступ танки, позиції умовного ворога поливали з „Градів“ та ствольної артилерії».

Навчальні збори тривали 10 діб після чого всі резервісти повернулися додому. Наші хлопці справно виконували накази командирів, демонстрували вправність та витримку, нарікань не було. За відвагу, патріотизм та виконання свого конституційного обов’язку Кілійський районний військовий комісаріат виражає вдячність ЛОЙТОШУ Юрію Борисовичу та СУХОВУ Ярославу Валерійовичу, бажаємо їм міцного здоров’я, незламного духу та перемог на всіх фронтах!

Пресс-служба Кілійського РВК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь