A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

Протидія домашньому насильству під час карантину. Виконавчий комітет Кілійської міської ради інформує.

Дата: 31.03.2020 09:50
Кількість переглядів: 422

Мій дім – моя фортеця. Так кажуть, коли вважають власну домівку найбезпечнішим місцем на планеті, місцем, де можна уникнути несправедливості та кривди. Але що робити, якщо власний дім є пасткою і загрозою для життя? Чи загрожує карантин нашим сім’ям і як уникнути конфліктів при обмеженні особистого простору через короновірус?

У зв'язку з карантинними заходами у світі збільшується кількість випадків домашнього насильства: соціальна ізоляція означає, що люди, які потерпають від насильства, залишаються наодинці з кривдником. Гендерне насильство має тенденцію посилюватись під час надзвичайних гуманітарних ситуацій та конфліктів, що є найпоширенішим серед найменш зареєстрованих порушень прав людини. Через суворі обмеження в пересуванні, бентежить той факт, що цей спосіб стримувати коронавірус призведе до росту насильства і ненависті в сім’ях. За даними Всесвітнього об'єднання охорони здоров'я (ВООЗ), кожна третя жінка у всьому світі зазнає фізичного або сексуального насильства, здебільшого з боку партнера.

Що потрібно знати та як потрібно діяти людям, які стикаються з домашнім насильством, наразі, в умовах карантину?

Шановні мешканці Кілійської міської об'єднаної територіальної громади!

Виконавчий комітет Кілійської міської ради інформує, що під час карантину, у разі виникнення у вашій родині випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, найперше, куди можна звернутися по допомогу:

• Відділ поліції за номером 102;

• Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного), безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України;

• Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Кілійської міської ради, тел. (04843) 4-00-61;

• Ювенальна превенція сектору превенції Кілійського ВП Ізмаїльського відділу ГУ в Одеській обл. м. Кілія, вул. Миру, 60, тел. (04843) 4-22-60;

• Служба у справах дітей Кілійської міської ради, м. Кілія, вул. Миру, 44, тел. (04843) 4-00-57;

• Відділ соціального захисту населення та охорони здоров'я виконавчого комітету Кілійської міської ради, м. Кілія, вул. Миру, 44, тел. (04843) 4-00-61.

Якщо Ви знаєте, що серед ваших сусідів є проблемні сім'ї, або сім’ї, де є особи з інвалідністю, чи люди похилого віку, то ставши свідком можливого домашнього насильства, відразу ж повідомляйте відповідні органи! Не залишайтесь осторонь і не будьте байдужими! Ви можете врятувати чиєсь життя!

 

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь