A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ! ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ.

Дата: 27.02.2020 14:48
Кількість переглядів: 365

У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми».

За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Найчастіше їх примушують займатися проституцією, брати участь у створенні продукції сексуального змісту, приневолюють до важкої і небезпечної низькооплачуваної праці, жебрацтва або використовують як донорів людських органів і тканин для незаконних операцій. Згідно зі статистикою зареєстрованих злочинів, 20% жертв – неповнолітні.

Потрапити в рабство набагато простіше, ніж здається. Найпоширеніший канал – шляхом вербування: через неформальні контакти, випадкові знайомства, “звабливі” розповіді начебто спільних знайомих, під час контактів в місцях громадського користування (базари, магазини), через оголошення у пресі, на вулицях, в інтернеті тощо. Спокуса одна – висока платня за роботу. І в роки економічних негараздів ця спокуса лише зростає, знаходячи собі все нових і нових жертв – чоловіків, жінок, дітей, людей з інвалідністю. Згідно статистичних даних випадки торгівлі дітьми складають понад 10% загальної кількості випадків, і цей відсоток постійно збільшується. Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном кожен громадянин  має подбати про власну безпеку. Саме через легковажність та недостатню поінформованість  щодо  працевлаштування за кордоном, громадяни опиняються в скрутних ситуаціях.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Ви повинні знати свої права й бути готовими їх захистити. Якщо Ви плануєте їхати на роботу за кордон, Вам необхідно отримати достовірну інформацію про майбутню роботу та умови життя за кордоном.

ЗАГАЛЬНІ  ПРАВИЛА  БЕЗПЕЧНИХ  ПОЇЗДОК  ЗА  КОРДОН

  1. Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств та прикордонних пунктів пропуску. Це Ваш ідентифікаційний документ і він повинен завжди бути у Вас. Якщо Ви загубили свій паспорт або ж його відібрали у Вас силою, звертайтеся до посольства або консульства України у відповідній країні.
  2. Зробіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть ксерокопії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь – яких інших документів, пов’язаних з поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім того залишіть копії своїм рідним або друзям в Україні.
  3. 3. Якщо Ви їдете за кордон законно працювати, необхідно отримати робочу візу. Туристична або гостьова віза не дає права на роботу. Ви можете стикнутися з нелегальним становищем, експлуатацією та принизливою депортацією із країни. Термін законного перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйтесь послугами незнайомців, які пропонують послуги щодо подовження цього терміну.
  4. Будьте готові до надзвичайних ситуацій! Занотуйте контактну інформацію посольства/ консульства України в країні, до якої збираєтесь, та негайно зв’яжіться зі співробітниками відповідної установи в скрутній ситуації.

Пам’ятайте, ніхто не захищений від таких небезпечних ситуацій.

Якщо Ви стали жертвою торгівлі,  звертайтесь за телефонами:

  • Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми: 0-800-505-501 (дзвінки безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні) 527 – безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Life;
  • Українська національна довідкова  безкоштовна  лінія з питань міграції та протидії торгівлі людьми, тел.   527 та 0 800 505 501
  • Національна «Гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації Центру «Ла Страда-Україна»: 0-800-500-335 (дзвінки безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні), 386 – безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Life;
  • На території Кілійської міської об’єднаної територіальної громади -відділ соціального захисту населення  та охорони здоров’я виконавчого комітету Кілійської міської ради за адресою: м. Кілія, вул. Миру, буд. 44,   тел. (04843) 4 00 61.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь