A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

НОВА ПРОФЕСІЯ ЗА СПРИЯННЯ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 18.08.2020 15:50
Кількість переглядів: 8180

Професійне навчання безробітних є одним з пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості. Воно виконує як соціальні  функції – це підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці, так і економічні – це розвиток трудових ресурсів, відтворення робочої сили.

Тому й фахівці Кілійської районної філії Одеського ОЦЗ активно співпрацюють з Одеським центром професійно-технічної освіти ДСЗ щодо надання можливості безробітним отримати нову чи змінити наявну професію. На сьогоднішній день 16 осіб проходили навчання, з них 12 його закінчили, а 11 вже працюють за набутими професіями.

Днями до Кілійської філії, отримавши свідоцтво манікюрника після тримісячного курсу навчання, повернулася 25-річна  мешканка села Шевченкового Оксана Сергієнко. Враження переповнювали її. Сподобалося все: і теоретичний курс, і практичні заняття. Приємно вразило, що викладали багато корисних курсів: право, техніку безпеки, охорону праці. А майстер, Світлана Василівна Галанчук,  зі слів дівчини, — справжній професіонал і світла людина, яка до кожної слухачки ставилася, як до рідної дитини. Практичні навички відпрацьовували один на одному. А на випускному іспиті Оксані дісталося питання щодо френчу, тобто французького манікюру. Враховуючи, що у минулому.  

Оксана вісім років навчалася у художній школі, її «фішкою» став художній розпис нігтів.

Мама дівчини, Надія Степанівна, весь час навчання доньки, як то кажуть, тримала руку на пульсі. Окрему подяку вона висловила колективу гуртожитку, який забезпечував усім слухачам комфортні умови проживання.

Доречи, Оксана в 2013 році вже навчалася в Одеському ЦПТО, де отримала професію кухара, і працювала певний час за набутою професією. Однак, з часом пріоритети змінилися і Оксана скористалася можливістю отримати нову професію.

Кожний безробітний, який проходив навчання в Одеському центрі професійно-технічної освіти за направленням Кілійської районної філії Одеського ОЦЗ, має свою історію. Але всіх їх об’єднує одне – задоволення і вдячність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь