A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

АКСАКАЛИ КІЛІЙСЬКОЇ ФІЛІЇ

Дата: 08.12.2020 10:11
Кількість переглядів: 385

Фото без описуДержавна служба зайнятості готується до свого 30-річчя. Вона створена в грудні 1990 року на підставі постанови Кабінету Міністрів Української РСР від 21.12.1990 № 381 «Про створення державної служби зайнятості в Українській РСР» шляхом перебудови діючої на той час служби працевлаштування на спеціалізовану службу, до завдань якої належить забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних з регулюванням зайнятості населення, професійною орієнтацією, працевлаштуванням, соціальною підтримкою тимчасово непрацюючих громадян.

Кілійський районний центр зайнятості розпочав своє існування в 1991 році як біржа  праці. Практично з моменту створення в ній працювала Марина Сіраш, яка в 1997 році очолила центр зайнятості. Бути керівником нелегко, бо крім виконання суто професійної діяльності треба тримати на контролі безліч господарських і технічних питань. Тому жінці-керівнику вдвічі складніше. Але Марина Борисівна, вміючи  вникати в деталі кожної проблеми, легко  долає усі труднощі і забезпечує стабільну роботу  колектива. Завдяки своєму професіоналізму і діловим якостям вона має авторитет серед колег, керівників району, роботодавців і безробітних, які отримують послуги в Кілійській районній філії Одеського ОЦЗ.

Враховуючи наявність в межах Кілійського району двох міст (Кілії та Вилкового), в 1993 році  було прийнято рішення про відкриття у Вилковому  філії Кілійського районного центра зайнятості, серед перших працівників якої була  Людмила Думанська. 22 лютого 1993 року – це точка відрахунку її роботи у центрі. А з 2004 року вона  керує вилківським  структурним підрозділом. Людмила Петрівна за майже тридцять років роботи у службі стала  «універсальним солдатом», бо може замінити будь-кого з своїх колег-підлеглих тому, що знає усі тонкощі роботи. Її професійне кредо – зрозуміти і допомогти кожному, хто звериається по допомогу.

17 травня 1993 року одночасно  приступили до роботи у Кілійському районному центрі зайнятості Зінаїда Рождественська і  Ірина Москвина. З того часу Зінаїда Анатоліївна опікується питаннями профорієнтації і професійного навчання безробітних, а Ірина Вікторівна  надає послуги як спеціаліст з працевлаштування.  Вони працюють на різних участках, але є у них спільні принципи у підході до роботи:  орієнтація на зміст і результати,  бажання знайти оптимальні варіанти рішень та гнучкість при наданні послуг клієнтам. А клієнти бувають різні за досвідом роботи і освіти, характером та відношенням до життя. І для кожного треба знайти потрібні слова.

Людмила Ніколенко в червні 1993 року приступила до виконання обов’язків діловода, потім була диспетчером, а останні роки – особистим консультантом з працевлаштування. Кожного шукача роботи чи безробітного вона намагається підтримати добрим словом  і вважає головним в роботі фахівців служби зайнятості  саме те, що вони даюють людям, які залишилися з різних обставин без роботи,  впевненість у завтрашньому дні та розуміння, що вони не покинуті державою напризволяще. Посмішка – це її зброя.

Протягом усіх років існування змінювалися назви  Кілійського центру зайнятості та посад, на яких працюють його фахівці. Але незмінними залишаються професіоналізм, відповідальність, небайдужість і націленість на результат – допомогти кожному знайти роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь