A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

З метою мінімізації ризиків занесення на територію Кілійської міської територіальної громади високопатогенного грипу птиці виконавчий комітет Кілійської міської ради повідомляє наступне

Дата: 14.12.2020 11:55
Кількість переглядів: 378

Фото без описуВ особистому селянському господарстві с. Кандибине Новоодеського району Миколаївської області було зареєстровано загибель птиці. При досліджені відібраних проб біоматеріалу встановлено діагноз на грип птиці. За попередніми результатами проведеного епізоотичного розслідування встановлено, що ймовірним джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця.

Грип птиці — це особливо небезпечне вірусне захворювання, яке дуже швидко передається від хворої до здорової птиці та закінчується 100% загибеллю. До хвороби сприятливі усі види птиці та люди. Клінічні ознаки  характеризуються посинінням гребеня та сережок, загальним пригніченням, набряками, ураженням дихальних органів (хрипким диханням) та шлунково-кишкового тракту (діарея). Джерелом інфекції — це дикі та синантропні птахи (голуби, ворони, горобці, дикі качки), особливо водоплавні. Лікування  пташиного грипу не розроблено.

ЗастереженняЩоб запобігти занесенню й поширенню збудника хвороби пташиного грипу, необхідно ретельно виконувати ветеринарно-санітарні норми і правила щодо утримання та догляду за птицею,  запобігати контактам домашніх та диких птахів. Не купувати продукти птахівництва, а саме тушки птахів та яйця, у місцях стихійної торгівлі. Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговій мережі. Також м’ясо птиці не варто вживати без попередньої термічної обробки.

Якщо у Вас захворіла чи загинула птиця або Ви виявили загибель дикої перелітної птиці на водоймах – інформуйте ветеринарних фахівців за         тел. 048 — 43- 4-04-36.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь