A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

НАВЧАЙСЯ! ТИ ЗМОЖЕШ!

Дата: 17.12.2020 15:07
Кількість переглядів: 577

Фото без описуДнями до Кілійської районної філії Одеського ОЦЗ, підписавши договір з роботодавцем на працевлаштування після закінчення навчання, завітала  26-річна  мешканка Кілії Євгенія Афенді, яка з другого листопада отримує професію манікюрника  в Одеському центрі професійно-технічної освіти.

Статусу безробітної Євгенія набула у серпні, коли звернулася до філії з питань сприяння у працевлаштуванні. Особистий консультант і фахівець з профорієнтації скерували її на навчання в Одеському ЦПТО, де вона зараз отримує знання в групі манікюрників

Євгенія у захваті від організації та умов навчання і від свого майстра - Світлани Василівни Галанчук. Зі слів Євгенії,  їх наставник не тільки передає їм свої багаті знання, а й опікується і настроєм, і побутом кожної зі слухачок групи. А головне – вона вчить їх підіймати власну самооцінку, не складати руки ні при яких обставинах та вірити у власні сили. «Ти зможеш!» - це гасло, з яким вона пропонує кожному йти по життю.

Крім навчання безпосередньо манікюрному мистецтву здійснюється викладання багатьох корисних курсів: права, техніки безпеки, охорони праці та норм санітарії. З 12 січня починається практична частина навчання. Євгенія буде проходити її в Кілії у салоні краси «Панянка», з власницею якої у ней підписаний договір на працевлаштування. А на початку лютого слухачки отримають свідоцтва про закінчення навчання і розпочнуть працювати у сфері краси.

Всього у поточному році за направленням Кілійської філії 21 особа проходила безкоштовне(!) навчання в Одеському ЦПТО, з них 16 його закінчили та працюють за набутими професіями, 5 безробітних навчаються на сьогоднішній день. Фахівці філії активно співпрацюють з навчальним закладом, бо професійне навчання безробітних є одним з пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості тому, що забезпечує  підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та відтворення робочої сили.

Кожний безробітний, який проходив навчання в Одеському центрі професійно-технічної освіти має свою історію. Але всіх їх об’єднують задоволення і вдячність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь