A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПРОВОДИМО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ УРОКИ

Дата: 15.02.2021 14:34
Кількість переглядів: 2225

 

Позаду зимові канікули і карантин, школи почали  працювати в звичайному режимі, навчально-виховний процес набирає обертів. Щодня набирає обертів і співпраця фахівців Кілійської районної філії з навчальними закладами з питань профорієнтації учнівської молоді. При цьому, постійно вишукуються нові форми і методи проведення профорієнтаційних заходів. Низку уроків профорієнтаційного спрямування завідувач сектором профорієнтації Зінаїда Рождественська провела в  Кілійському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1-ліцей» для учнів 8-9 класів. Проведенням цих заходів опікувалась соціальний педагог Лариса Бондарева.

Спочатку мова  йшла про значущість проблеми професійної самореалізації, бо вибір професії є одним з найскладніших та найвідповідальніших виборів, що постають перед людиною на порозі дорослого життя.  А потім почалася колективна творчість, коли вирішувалися питання відмінності професій і спеціальностей та особистісних характеристик, яких потребують певні види робіт. Зацікавилися учні й питанням кваліфікаційних розрядів, коли отримали інформацію про можливість навчання за робітничими професіями в Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. А ще школярі дійшли висновку, що люба  трудова діяльність пов’язана з комунікаційними процесами, тому вони ще мають час до закінчення школи для того, щоб навчитися ефективно спілкуватися. А ще розмірковували разом, хто такий ідеальний працівник.

Підводячи підсумки заходу, Зінаїда Рождественська наголосила, що при виборі професії дуже важливим є співвідношення психологічних здібностей людини і відповідних характеристик професії. Саме тому  вона запросила школярів відвідати  Кілійську районну  філію, де  є в наявності комп’ютеризований комплекс «Профконсультант»,  з метою проходження профдіагностичного тестування.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь