Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

ПРОВОДИМО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ УРОКИ

Дата: 15.02.2021 14:34
Кількість переглядів: 2247

 

Позаду зимові канікули і карантин, школи почали  працювати в звичайному режимі, навчально-виховний процес набирає обертів. Щодня набирає обертів і співпраця фахівців Кілійської районної філії з навчальними закладами з питань профорієнтації учнівської молоді. При цьому, постійно вишукуються нові форми і методи проведення профорієнтаційних заходів. Низку уроків профорієнтаційного спрямування завідувач сектором профорієнтації Зінаїда Рождественська провела в  Кілійському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1-ліцей» для учнів 8-9 класів. Проведенням цих заходів опікувалась соціальний педагог Лариса Бондарева.

Спочатку мова  йшла про значущість проблеми професійної самореалізації, бо вибір професії є одним з найскладніших та найвідповідальніших виборів, що постають перед людиною на порозі дорослого життя.  А потім почалася колективна творчість, коли вирішувалися питання відмінності професій і спеціальностей та особистісних характеристик, яких потребують певні види робіт. Зацікавилися учні й питанням кваліфікаційних розрядів, коли отримали інформацію про можливість навчання за робітничими професіями в Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. А ще школярі дійшли висновку, що люба  трудова діяльність пов’язана з комунікаційними процесами, тому вони ще мають час до закінчення школи для того, щоб навчитися ефективно спілкуватися. А ще розмірковували разом, хто такий ідеальний працівник.

Підводячи підсумки заходу, Зінаїда Рождественська наголосила, що при виборі професії дуже важливим є співвідношення психологічних здібностей людини і відповідних характеристик професії. Саме тому  вона запросила школярів відвідати  Кілійську районну  філію, де  є в наявності комп’ютеризований комплекс «Профконсультант»,  з метою проходження профдіагностичного тестування.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь