A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кілійська громада
Одеська область, Ізмаїльський район

З клієнтами пробації проведено захід до Дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.

Дата: 25.03.2021 14:36
Кількість переглядів: 555

З клієнтами пробації проведено захід до Дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.

 

Туберкульоз - хвороба, яка завжди поруч!

На жаль, наша країна – серед лідерів з поширення туберкульозу. Туберкульоз – інфекційне захворювання, що викликається мікобактеріями туберкульозу (паличка Коха). Прийнято вважати, що це хвороба легенів, але насправді туберкульозом можуть вражатися практично всі органи людини. Щороку хвороба забирає життя в майже півмільйона людей.

В рамках відзначення Дня боротьби із захворюванням на туберкульоз співробітники Кілійського відділу пробації спільно з керівником районної організації Товариства Червоного Хреста України Валентиною Мажаровою, яка у свою чергу є волонтером пробації провели для підоблікових осіб захід на тему: «Що таке туберкульоз та шляхи його передачі».

Під час заходу Валентина Мажарова розповіла присутнім основні симптоми даної хвороби, шляхи передачі, фактори, які сприяють виникненню захворювання та наголосила, що в разі виявлення хоча б деяких симптомів необхідно терміново звернутися до лікаря, оскільки туберкульоз – поширене, а й іноді смертельне хронічне інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Найчастіше хвороба вражає легені, також може розвиватися патологічний процес в інших органах і тканинах. Лікування туберкульозу складне й вимагає прийому декількох видів антибіотиків протягом тривалого часу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, третя частина населення планети інфікована мікобактерією туберкульозу.

«Хвороба завжди приходить несподівано, однак не варто піддаватися відчаю, ваша доля – у ваших руках. Бажання одужати, дисциплінованість у виконанні призначень лікаря, дотримуванні здорового способу життя допоможе хворому вийти переможцем у боротьбі з небезпечним захворюванням», - підсумувала наголосила волонтер. Всім учасникам зустрічі вона вручила інформаційні матеріали за даною темою, а ті підоблікові відділу пробації, які мають це захворювання, отримали від волонтера постільну білизну та набори з предметів особистої гігієни.

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь